'Tecavüz değil, kaçırma'

Libya'nın Bingazi kentinde Gazze'ye yardım taşıyan "Mavi Marmara Kafilesi" adlı konvoydaki Pakistan asıllı iki İngiliz aktivist kız kardeşe, babalarının gözü önünde tecavüz edildiği iddia edilmişti.

Tecavüz değil, kaçırma
29 Mart 2013 Cuma 11:08 tarihinde eklendi.

 

Bu habere İHH'dan yalanlama geldi. İHH'dan yapılan açıklamada "tecavüz değil, kaçırma" denildi. İşte o açıklama;
 
Geçtiğimiz haftalarda İngiltere’den yola çıkan ve Gazze’ye insani yardım malzemesi taşıyan araç konvoyu Fransa, İspanya, Cezayir ve Tunus’un ardından Libya’ya ulaşmıştır. Libya’ya da bir süre bekletilen konvoy içerisindeki bir aile daha sonra ülkelerine geri dönmek için konvoydan ayrılmıştır. Dönüş yolunda 3 kız kardeş ve babaları bazı kişiler tarafından kaçırılarak alıkonulmuştur.
 
Pakistan asıllı İngiliz vatandaşlarının kaçırılmasının ardından konvoydakilerin talebi doğrultusunda İHH İnsani Yardım Vakfı devreye girerek pek çok ülke ve bölgede yürüttüğü insani diplomasiyi bu olayda da hayata geçirmiştir. İHH İnsani Yardım Vakfı hemen insani diplomasi sürecini yürütecek bir heyeti Libya’ya göndermiştir. Bölgedeki tüm etkin yapıları harekete geçirerek kızların yerini tespit eden heyet kızların kurtarılmasını sağlamıştır. Libya halkı yapılan bu olaydan büyük üzüntü duyarken Bingazi ve çeşitli bölgelerde olayı kınayan protestolar gerçekleştirilmiştir. Bu süreç içerisinde göstermiş oldukları ilgi ve alakadan ötürü Türkiye Libya Başkonsolosluğu’na da teşekkür ederiz.
 
Şunu belirtmek isteriz ki AFP haber ajansının iddia ettiği gibi bu konvoy İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilmemiştir. Konvoyun çıkışında ve hareketi sırasında İHH’nın hiçbir etkisi olmamıştır. Konvoy ‘Mavi Marmara’ gemisinden ilhamla bu adı almıştır. Konvoy içerisinde Mavi Marmara gemisinde bulunmuş aktivistler de vardır. İHH İnsani Yardım Vakfı sadece yaşanan kötü olayın sonrasında ailenin kurtarılması için sürece dahil olmuştur.

DHA