Tecavüz mağdurunun üç kardeşi okula alınmadı

Sakarya’nın Hendek İlçesi’nde tecavüz mağduru 13 yaşındaki Ö.D.’nin ilköğretim öğrencisi 3 kardeşinin, nakledildikleri okula 'diğer velilerin istemediği' söylenerek alınmadığı ileri sürüldü. Ailenin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

Tecavüz mağdurunun üç kardeşi okula alınmadı
21 Eylül 2012 Cuma 17:12 tarihinde eklendi, 1.563 kez okundu.

Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, 13 yaşındaki tecavüz mağduru Ö.D'nin kardeşlerinin okula alınmadığı iddiasına ilişkin, ''Bu olayla ilgili olarak inceleme başlattık ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nden müfettiş istedik'' dedi. 

     
Ayhan, söz konusu iddialara ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, tecavüz mağduru 13 yaşındaki Ö.D'nin, kardeşleri 6. sınıf öğrencisi G.D, 4. sınıf öğrencisi G.D. ve 1. sınıf öğrencisi S.D'nin okula alınmamasının söz konusu olmadığını anlattı. 
     
Bazı velilerin okullarında yaşanan tecavüz konusuyla ilgili kaygılarını okul müdürüne ilettiğine işaret eden Ayhan, okul müdürünün de bu kaygıları Ö.D'nin babasıyla paylaştığını ancak öğrencilerin eğitim almalarında herhangi bir sıkıntısının olmadığını bildirdi. 
     
Ayhan, konuyla ilgili olarak inceleme başlattıklarına dikkati çekerek, ''İncelememiz devam ediyor. Şu anda çocuklar, arkadaşlarıyla okula devam ediyor. Herhangi bir sorun yok. Tüm velilerle görüştük'' dedi. 
     
Kaymakamlık olarak mağdurun ailesine desteklerde bulunduklarını belirten Ayhan, öğrencilerin eğitimlerinden geri kalmadığını kaydetti. 
     
''Çocuklar şu anda okulda'' diyen Ayhan, ''Velilerin bir kısmı tecavüz konusuyla ilgili kaygıları olduğunu okul müdürüne iletmişler. Okul müdürümüz de sadece bu konuyu velimizle paylaşmış. Tabi velimize de bu ağır gelince bu olay yaşandı. Ancak okula alınmama gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil'' ifadelerini kullandı. 
     
-''Okul müdürümüz de çok pişman''- 
     
Ayhan, bazı velilerin kaygılarından dolayı okul müdürünün yanlış anlaşıldığını ve bundan dolayı da büyük üzüntü yaşadığını söyledi. 
     
Okul müdürünün art niyetli bir davranışının bulunmadığını vurgulayan Ayhan, ''Okul müdürümüz de şu anda çok pişman. Bu kaygıyı paylaştığı için çok üzgün. Yanlış anlaşıldığı için de çok üzgün. Bırakın okula almamayı zaten bu çocuğun kaydını yapmışlar. 3 çocuğun da kaydı yapıldı. Çocuklar okula gidiyor. Kaymakamlık olarak çocuklarımıza kıyafet yardımını da yapmıştık zaten'' diye konuştu. 
     
Ayhan, konuşmasını şöyle tamamladı: 
     
'Velimizin haklı olarak bu konuda bir sıkıntısı söz konusuydu. Ancak kendisiyle görüştük herhangi bir sorun yok. Okul müdürümüzün, bu öğrencileri okula almaması gibi bir durum söz konusu değil. Sadece bazı velilerin kaygısını iletmiş. Ancak gereksiz bir paylaşım bu. Bu olayla ilgili olarak inceleme başlattık ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nden müfettiş istedik. Herhangi bir sorun yok şu anda. Öğrencilerimiz okullarına rahatlıkla gidip geliyor.''