Tecavüzcüler suçlu bulundu

Hindistan'da geçtiğimiz yıl 23 yaşındaki bir kız öğrenciye erkek arkadaşının gözleri önünde defalarca tecavüz eden 4 kişi suçlu bulundu. Sanıklar idam cezası alabilir. Karar yarın açıklanacak.

Tecavüzcüler suçlu bulundu
10 Eylül 2013 Salı 11:31 tarihinde eklendi.
Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de 16 Aralık 2012'de bir otobüste 23 yaşındaki bir üniversite öğrencisine tecavüz eden 4 kişi suçlu bulundu.
 
Bugün sabah saatlerinde mahkemeye getirilen 4 sanık suçlamaları reddetti. Mahkemenin önünde toplanan yüzlerce kişi, bu davanın Hindistan için "utanç" olduğunu belirterek, sanıklara idam cezası verilmesini talep etti. Bir gösterici, "Her yaştaki kız çocuk, cinsel taciz ve tecavüz tehlikesiyle karşı karşıya. Kendimizi güvende hissetmiyoruz" dedi.
 
Sanıklardan birisi olay tarihinde 17 yaşında olduğu için geçtiğimiz Ağustos ayında 3 yıl süreyle ıslah evine kapatılmasına karar verilmişti. Bir diğer sanık ise, geçtiğimiz Mart ayında cezaevindeki hücresinde ölü bulunmuştu. Sanığın intihar ettiği açıklanmıştı.
 
Erkek arkadaşının gözleri önünde 6 kişi tarafından bir otobüste defalarca tecavüze uğrayan 23 yaşındaki kadın daha sonra yolun ortasına atılmıştı. Tedavi için Singapur'a götürülen genç kadın iki hafta sonra hayatını kaybetmişti.
 
Bu olayı Hindistan'da halk büyük tepkiyle karşılamış, günlerce protesto eylemleri yapmıştı. Hindistan hükümeti, halkın öfkesini yatıştırmak için tecavüze idam cezası getirmişti.