Tecavüzde tahliye kararına Bakanlık itiraz etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Narlı Köyü'nde, 16 yaşındaki zihinsel engeli G.H.'yi alıkoyup, 44 gün süreyle tecavüz ettikleri ileri sürülen 3 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına, itiraz etti.

Tecavüzde tahliye kararına Bakanlık itiraz etti
17 Temmuz 2013 Çarşamba 18:41 tarihinde eklendi.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Twetter'deki hesabından yaptığı açıklamada, "Balıkesir Edremit'teki tecavüz vakası ile ilgili olarak Aile Bakanlığı Hukuk Müşavirliğimiz sabahtan bu yana yoğun şekilde çalıştı. Hukuk müşavirliğimiz davaya müdahil olarak zanlıların tutuksuz yargılanmasına itiraz etti" dedi.
 
Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da bir üst mahkemeye başvurarak, 3 şüphelinin serbest bırakılması kararına itiraz ettiği öğrenildi.
 
Narlı Köyü'ndeki bir eve operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, 44 gündür zorla alıkonulup, tecavüze uğradığı öğrenilen zihinsel engelli G.H.'yi kurtarıp, T.S. (38), A.Y. (40) ile Ö.Y.'yi (49) gözaltına almıştı. Adliyeye sevk edilen 3 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmıştı.
 
Öte yandan, yüzde 67 zihinsel engelli raporu bulunan ve polisteki ifadesinde, kendi isteği ile evlenmek için evden kaçtığını ve babasının yanına dönmek istemediğini söyleyen G.H., bir kız yetiştirme yurduna teslim edildi.


DHA