TEÇEP toplantısında 3. santral şoku

Terme'de, gündemden düşmeyen santral gerilimi başka bir boyuta taşındı

TEÇEP toplantısında 3. santral şoku
28 Ağustos 2014 Perşembe 20:19 tarihinde eklendi.

Terme Çevre Platformu üyeleri ve sivil toplum örgütleri santral için birlik çağrısında bulundu. Terme'de yakın bir tarihte santrale karşı büyük bir eylem hazırlığında olduklarını belirten üyelere sivil toplum kuruluşları, dernek, muhtar, oda temsilcileri, parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş destek verdi.

Terme Çevre Platformu üyeleriyle bir araya geldi. Belediye Kültür Merkezi toplantı salonunda bir araya gelen, Terme Çevre Platformu üyeleri ve sivil toplum örgütlerinin katıldığı toplantıya 90’ın üzerinde sivil toplum kuruluşu başkanı ve temsilci katıldı. Toplantıda, 'Terme için yeşilini koru doğana ve sağlığına sahip çık' sloganı altında toplanan üyeler, santrale karşı olduklarını belirtiler. Toplantıda, santralin zararlarından bahseden Çevre Platformu üyeleri, 3. bir firmanın daha ilçeye santral yapması için girişimlerde bulunduğunu söyleyince toplantıda şok etkisi yaptı. KOR Elektrik Şirketi tarafından merkez sahile bir santral için başvuruda bulunulduğu belirtildi. Santral için çalışmaların başlatıldığı bilgisini aldıklarını belirten üyeler, "Burası Terme, bu halkın izni olmadan buraya kimse bir şey yapamaz, gelsinler de görelim." diyerek ortak bir açıklamada bulundular.

TEÇEP üyesi olan Rasim Kani söz alarak katılımcıları bilgilendirdi. Kani, “Bu şehir yolgeçen hanı değil, kimse bu güzel Karadeniz cennetini cehenneme çeviremez. Karşılarında bu sefer güçlü bir Terme halkı olduğunu görecekler." dedi.

TEÇEP üyelerinden Zekai Altunpala da “Terme halkı platform ile daha da güçlendi ve şimdi büyük bir eylem için hazırlıklara başladık. Kimse Terme halkını küçümsemesin, ne TİM Avrasya Şirketi, ne de KOR Elektrik Şirketi bizleri hafife almasın, kimseye Terme’yi santral şehrine çevirtmeyiz." diye konuştu. 


CİHAN