TED Ankara Kolejliler 94-91 Mersin BB

Beko Basketbol Ligi’nin 28. haftasının açılış maçında evinde TED Ankara Kolejliler’i konuk eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, rakibine 91-94 mağlup oldu.

24 Nisan 2013 Çarşamba 23:50 tarihinde eklendi.

 

 
Ligde düşme potasında olan Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Play-off’lara kalmayı önceden garantileyen fakat üst sıralara çıkma mücadelesi veren TED Ankara Kolejliler’e yenilerek 1 maç eksiğiyle 7 galibiyette kaldı.
 
Ankara temsilcisinde Kirk Penney 23 sayı ile takımının en skorer ismi olurken, Jovo Stanojevic de 21 sayılık bir katkı verdi. Ev sahibi ekipte ise David Holston 7/16 üçlük isabetiyle bulduğu 31 sayısı galibiyet için yetmedi.
 
Maça 6-0’lık seriyle başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Jovo Stanojevic’in sayılarına engel olamayınca farkı açamadı ve ilk çeyrek 24-24’lük eşitlikle sonuçlandı. Oyundaki denge ikinci periyotta da bozulmazken, devreye de 46-46’lık skorla girildi. 
 
Holston’la üç sayı çizgisinin gerisinden sayılar bulmaya devam eden rakibine, boyalı alan isabetleriyle karşılık veren TED Ankara Kolejliler, son çeyreğe 66-71’lik üstünlükle girerken son çeyrekte ise skor üstünlüğü sürekli el değiştirdi. Son bölümde serbest atış çizgisinden hata yapmayan Ankara ekibi maçtan 91-94 galip ayrıldı. 

CİHAN