TEGV’de yeni etkinlik yılı başlıyor

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), öğrencilere okuldan arta kalan zamanlarda eğitim desteği vermek üzere etkinliklerine 30 Eylül Pazartesi günü başlıyor.

TEGVde yeni etkinlik yılı başlıyor
21 Eylül 2013 Cumartesi 16:34 tarihinde eklendi.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Nevşehir Hanife-Tevfik Aktekin Öğrenim Birim Sorumlusu Serdar Kuzugüden, ilköğretim çağındaki öğrencilerin güzel bir çocukluk geçirmesi ve geleceğe donanımlı hazırlanması için yaşam becerilerini geliştirecek ve temel eğitimlerine destek verecek çağdaş eğitim imkanları sunduklarını söyledi.

Nevşehir’de bu yıl yaklaşık 60 gönüllü ile 700 civarında çocuğa eğitim desteği vermeyi planladıklarını ifade eden Kuzugüden, “Etkinliklerimiz drama atölyesi, okuyorum oynuyorum, bilgi benim işim, yurttaşız katılımcıyız, kariyer yolculuğuma başlıyorum, kendime yolculuk, eğlen öğren, hijyen, satranç, küçük sanatçılar, okul çalışmaları, geziler ve kulüp etkinlikleri şeklinde olacaktır. 2. yarıyıldan itibaren düşünmeyi öğreniyorum ve iyi yaşam etkinlikleri ile de eğitim etkinliklerimizi zenginleştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Etkinlik programlarının alanlarında uzman bir ekip tarafından, çağın gerekleri göz önünde bulundurularak, çocukların eğitim ve gelişim ihtiyaçlarını maksimum seviyede karşılamak üzere hazırlandığını ve binalarında bulunan zengin eğitim malzemeleriyle de desteklediklerini anlatan Kuzugüden, TEGV eğitim programlarında çocukların eğlenerek öğrendiklerini ifade etti.

Kuzugüden, programlarını yeni okula başlayan çocukların geçtiğimiz yıl uygulamaya geçen yeni eğitim sistemine uyumlarını kolaylaştıracak şekilde düzenlediklerini de söyledi.

Tüm ilköğretim çağındaki çocuklara açık olan kayıtların 01 Eylül itibariyle başladığını belirten Kuzugüden, TEGV’in Nevşehir Öğrenim Birimi olarak ilköğretim çağındaki tüm çocukları etkinliklerine beklediklerini belirtti. 


CİHAN