Tehlike oluşturan bina yıkıldı

Muş Belediyesi, Dere Mahallesi’nde yağışlardan dolayı hasar gören ve tehlike oluşturan iki katlı kerpiç binayı yıktı.

Tehlike oluşturan bina yıkıldı
05 Şubat 2013 Salı 18:34 tarihinde eklendi.

 

Dere Mahallesi Ziyaret Sokak’ta Kazım Şancı’ya ait iki katlı kerpiç ev, kış mevsimindeki yağışlardan dolayı hasar gördü. Yıkılma tehlikesi olduğu için Belediye Başkanlığı tarafından evin tahliyesi ve yıkımı için tebligat gönderilen Kazım Şancı, maddi durumunun düşük olduğunu ve evi yıkamayacağını söyledi. Kazım Şancı’nın yıkım dilekçesini alan Belediye Başkanlığı, gerekli yazışmaları yaptıktan sonra iş makineleriyle mahalleye gitti. Yıkılacak binanın etrafındaki evleri tahliye eden ekipler, iş makineleriyle kerpiç evini yıkımına başladı. İtfaiye ekiplerinin de destek verdiği yıkım çalışması yaklaşık 3 saat sürdü.
 
Yıkımla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Necmettin Dede, kerpiç evin tehlike oluşturduğunu ve yıkılmaması halinde üzücü sonuçlar doğabileceğini belirtti. Ev sahibine tahliye ve yıkım için tebligat yaptıklarını hatırlatan Başkan Dede, “Bu vatandaşımız maddi durumunun düşük olduğunu ve kendisinin evi yıkamayacağını bize dilekçeyle bildirdi. Biz de mühendislerimizle orada gerekli çalışmayı yaptıktan sonra mahalleye iş makinesi gönderdik. İlk olarak yıkımı yapılacak kerpiç evin etrafındaki evleri tahliye ettik. Daha sonra yıkıma başladık. İnşaat mühendislerimizin gözetiminde yapılan yıkım yaklaşık 3 saat sürdü. En ufak bir yanlışlıkta etraftaki evlerin zarar görme durumu olduğu için temkinli davrandık. Yıkımı sorunsuz bir şekilde tamamladık.” dedi.
 
Ev sahibi Kazım Şancı ise maddi durumunun düşük olmasından dolayı evi kendi imkanları yıkamadığını belirterek, “Ben de belediye ekiplerine müracaat ettim. Sağ olsunlar gelip evi yıktılar. Bu şekilde kalması halinde komşularımın evleri de zarar görecekti. Ben bundan çok korkuyordum. Çünkü evimin bir bölümü yağışlardan dolayı çökmüş ve tehlike oluşturuyordu. Çok şükür sorunsuz bir şekilde yıkım gerçekleşti.” şeklinde konuştu.

CİHAN