Tek başına yürüdü

Prof.Dr. Ahmet Ercan, İstanbul'daki AVM ve gökdelen yapımlarını protesto etmek için tek kişilik protesto yürüyüşü yaptı.

Tek başına yürüdü
28 Mart 2014 Cuma 14:07 tarihinde eklendi.
İTÜ'nün Maslak'taki kampüsünün önünden başlattığı yürüyüş sırasında bir Türk bayrağı da taşıyan Ercan, Beşiktaş Kartal Heykeli'ne kadar yürüdü.

Yürüyüş sırasında 4. Levent'te soruları yanıtlayan Ahmet Ercan, “Tek kişilik protesto yürüyüşü, sömürü düzenini, yolsuzluk düzenini telin ediyorum. Bunu protesto ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak 66 yıllık yaşantımda bu kadar aşağı düşen bir seçim dönemini asla yaşamadım. Utanma, gelenek, töreler hepsi kalktı. İstanbul bizimdir. Kapanın emlinde kalmaması için yürüyorum. Tek başına olsam da yürüyorum. Atatürk nasıl tek başına Samsun'a çıktığında tek kişilik orduydu, Atatürk gibi yürüyorum. İşte İstanbul'un boynuzları bunlar. Gökdelen denen boynuzlar bütün İstanbul'un siluetini bozdu. Ulaşım sıkıntısını yaşatan olaylar bu gökdelenlerdir. Kilometre kare başına 2 bin 500 kişilik bu bölgeye şu anda 5 bin kişi düşüyor. İTÜ'den Beşiktaş'taki evime gitmek için 2 saat harcıyorum. Maliyeti 8,4 milyar. Her İstanbullu trafikteki gecikmeler yüzünden 11 yıl daha eksik yaşıyor. Kimse bunu İstanbul'a yaşatamaz. Bu bir cinayettir. Kavşaklar bu olayı çözümleyemez. Kavşakların her biri birer karmaşa. Şehrin içinde her açılan AVM, 200 küçük esnafın işini kaybetmesine neden oluyor. Kepenk kapatıyorlar. AVM'ler çok uluslu işletmelerin, bir sömürü düzeninin parçasıdır. Şehrin içinde AVM'ler tıpkı ABD'de olduğu gibi şehrin merkezine 30 kilometre yaklaşmaması gerekiyor. Pekala bu AVM'lere kim izin verdi de halkın sömürülmesine esnafın işsiz kalmasına neden oldu. Sorun budur" diye konuştu.

DHA