Tek celsede boşandılar

Eşine şiddet uyguladığı iddia edilen Oktay Kaynarca, reklamcı eşi Melek Angun’dan tek celsede boşandı.

Tek celsede boşandılar
30 Mayıs 2013 Perşembe 17:07 tarihinde eklendi.

Adliyenin ayrı kapılarından çıkan ikili basının görüntü aldığı sırada yan yana geldi. Basın mensuplarının, “Üzüldük, şu anda da Melek hanım da geliyor bu tarafa doğru” şeklindeki ifadesi üzerine Kaynarca, “Tamam trajik hale getirmeyelim” dedi.

Oktay Kaynarca ile eşi Melek Angun, çifti geçimsizlik nedeniyle evlilikleri bir yılı doldurmadan boşandılar. İstanbul 10. Aile Mahkemesi’nde Oktay Kaynarca ile Melek Angun hakim karşısına çıktı. Her iki tarafın avukatları da hazır bulundu. Duruşmada önce Oktay Kaynarca’nın özel şoförü Ayhan Demir ile Melek Angun’un arkadaşı Başak Yücel Koca tanık olarak dinlendi. Tanık Ayhan Demir, “Taraflar arasında şiddetli geçimsizlik var. Araç kullandığım için konuşmalarına birebir şahit oluyorum. Melek Hanım, Oktay Bey’e ‘Ya kardeşim diyecek ya da ben gideceğim’ dedi. Kalp kırıcı şeyleri çok duymadım. Ama aile fertleri arasındaki her şeyi duyuyordum. Bir gün Oktay Bey’in evine gittik. Kapı açılmadı. Melek Hanım, kapıyı içerden kilitlemiş. İçeri giremeyince ofisten anahtarı alıp geldik. O zaman da evde kimse yoktu. Taraflar yaklaşık 2-3 aydır ayrılar. Kız kardeşi, Oktay Bey’in işyerinde çalışmaktadır. Oktay Bey kızkardeşine, bütün çalışanlarına olduğu gibi düşkündür. Bu olaylar nedeniyle taraflar ayrılar ve halen bu ayrılık devam etmektedir.” dedi.

Angun’un tanığı Başak Yücel Koca da, “Oktay Bey ile Melek Hanım’ın çok eskiden arkadaşlıkları vardır. O zamanki sorunlar aşılamamış. Daha çok fikir çatışmaları vardır. Ufak bir şeyden kavga büyüyüp çözülmez durum alıyordu. Mobilya ve yemek mevzuları bile kavganın kaynağıydı. Evlilikten önce bu tartışmalar yoktu. Melek Hanım, Oktay Bey’in ailesiyle görüşüyordu. Evlendikten sonra ezilen hep Melek Hanım oldu. Uyuşmazlıkların bir nedeni de mali konulardır. Tekrar bir araya gelmeleri, daha sonra çok daha büyük sorunlara neden olur. Oktay Bey, kendi fikirlerini kabul ettirmek için Melek Hanım’ın söylediklerine ‘sen bilmezsin, karışma’ şeklinde cevaplar verirdi.” diye konuştu.

Hakimin, Oktay Kaynarca’ya söz vermesi üzerine Kaynarca, “Hiç konuşturmasanız sayın hakim” diyerek konuşmak istemedi. Bunun üzerine hakim, taraflara boşanma taleplerinin olup olmadığını sorunca Kaynarca ve Angun, “Maddi ve manevi tazminat, nafaka, katılma alacağı gibi taleplerimiz yoktur. Bir araya gelerek müşterek hayatımızı sürdürmek istemiyoruz. Bu haklarımızdan feragat ediyoruz.” dediler. Mahkeme de davayı kabul ederek tarafların boşanmasına karar verdi.

Mahkemenin boşanma kararının ardından Melek Angun gözyaşlarına hakim olamadı. Hakimin ‘tarafların boşanmalarına karar verildi’ sözlerinin ardından gözyaşlarını tutamayan Angun, bir yandan da alyansını çıkardı.

Davanın ardından taraflar adliyenin farklı kapılarından çıktı. Ancak Kaynarca’nın basın mensuplarının sorularını cevapladığı sırada Angun’da aynı bölgeye geldi. Bu sırada basın mensuplarının, “Biz de üzüldük, şu anda da Melek Hanım da geliyor bu tarafa doğru” şeklindeki ifadeleri üzerine Kaynarca, “Tamam trajik hale getirmeyelim” şeklinde konuştu.

Bu konuyla ilgili kısa bir şey söyleyeceğini belirten Kaynarca, “Bu konuyla ilgili hiç konuşmadım konuşmayacağım da. Benim bugüne kadar söylediklerimin toplamı sevdaya dairdir. Sevda bana göre namustur. Bizim namus olarak belirlediğimiz, bizim için ne söylediyse başımızın üstünde yeri vardır. Söylediklerimizden hiçbir şekilde geri durmayacağız ama onların söylediklerini de başımızın üstünde tutacağız. Değil 6 yıl ben müebbete razıyım.” dedi.

Kaynarca, eşini darp ettiği iddialarına cevap vermedi. ‘Dayak atıldığı, boğazının sıkıldığına dair Angun’un şikayeti olduğu sorulan Kaynarca’nın avukatı, “İnfial halinde olduğunu, aile içi bir tartışmadan dolayı bir sinir anında kızgınlıkla bunu yaptığını söyledi. Şikayetinden vazgeçti.” cevabını verdi.

Melek Angun da, “Yazılan çizilen şeylerin yüzde 90’ı gerçeği yansıtmıyordu. Kısmet bugüne kadarmış. Daha fazla bir şey demek istemiyorum. Biz çok severek evlendik.” ifadelerini kullandı.


CİHAN