"Tek hedefimiz 'final-four'a kalmak"

Basketbol FIBA Avrupa Çalenç Kupası'nda Letonya'dan BK Ventspils ekibini 84-75 mağlup ederek çeyrek finale çıkmayı garantileyen Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, tek hedeflerinin 'final-four'a kalmak olduğunu söyledi.

19 Şubat 2013 Salı 23:09 tarihinde eklendi.

 

 
Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Sarıca, grup lideri olarak çeyrek finale yükseldikleri için çok mutlu olduklarını belirterek, "Sezon başında koyduğumuz hedeflerden birine daha ulaştık. 4 dış adamla oynamak zorunda kaldık. Ancak oyuncularımız sorumluluk aldı. Zaten buralarda olmamızın sebebi de bu. Rakibimiz, grubun önemli ve iyi basketbol oynayan ekiplerinden birisiydi. Ancak oyunu kontrol altına tutarak kazandık. Artık tek hedefimiz 'final-four'a kalmak. Bugün ne kadar eksilsek de 5 bine yakın taraftarımızın dönem dönem verdiği coşkuyla maçı kazanmayı başardık." dedi. 
 
BK VENTSPİLS CEPHESİ 
 
BK Ventspils Başantrenörü Roberts Stelmahers ise Pınar Karşıyaka'nın ilk iki periyotta çok iyi bir oyun ortaya koyduğunu ve özellikle 3 sayılık atışlarda çok iyi bir yüzde yakaladığını kaydetti. Stelmahers, ''Savunmada çok sabırlıydık ve maça ortak olduk ancak maçı kaybettik. Maçı kaybettiğimiz için üzgünüm ama böyle bir atmosferde oyuncularım böyle mücadele ettiği için çok memnunum. Genç bir takımız, böyle bir atmosferde oynamak bizim için de tecrübe oldu'' diye konuştu.

CİHAN