Tek isteği akülü araba

Hakkari'de yaşayan Temel ailesi, doğuştan 'Serebral palsi' hastası oğulları 23 yaşındaki Sıtar Temel için akülü araba istedi.

Tek isteği akülü araba
18 Eylül 2014 Perşembe 12:08 tarihinde eklendi.
Merzan Mahallesi’nde tek katlı bir evde yaşayan 6 çocuklu Sabri ve Feyruze Temel çifti, doğuştan Serebral Palsi (Beynin bir bölgesindeki hasar nedeniyle ortaya çıkan kas kontrol yetersizliği) olan oğulları Sıtar'ı defalarca doktora götürdüklerini fakat bir çare bulamadıklarını anlattı. Sıtar'ın bu hastalığı karşısında çaresiz kaldıklarını belirten baba Sabri Temel şunları söyledi:
 
"6 çocuğum var. Kirada oturuyoruz. İnşaatlarda çalışarak ailemin geçimini sağlıyorum. Sıtar'ı bir kaç kez doktora götürdük. Ancak buradaki doktorlar çocuğumuzun daha iyi bir tedaviye ihtiyacı olduğunu, bu tedavinin zamanında yapılması halinde bir nebze de olsa sağlığının düzeleceğini bize söylediler. Fakat götüremedik. Bir çocuğum şimdi askerde, diğeri üniversiteye hazırlanması gerekiyor. Ama maddi durumumuz elvermediği için bunları karşılayamıyorum. Benim yetkililerden tek isteğim yatalak olan engelli çocuğum için bir akülü araç alınması."