Teker teker IŞİD'in elinden alıyorlar

Irak'ın Diyale ilinde ilerleme sağlayan ordu, IŞİD'in kontrolündeki bölgeleri geri almayı sürdürüyor. Kızlarbat ve Celevla nahiyeleri düzenlenen operasyonlar sonucu ordu tarafından kontrol altına alındı.

Teker teker IŞİDin elinden alıyorlar
23 Kasım 2014 Pazar 18:30 tarihinde eklendi.
Bölgedeki operasyonlarda ordu güçlerine gönüllü askerler ve Peşmerge güçleri de destek veriyor. IŞİD tarafından her iki nahiyenin tüm bölgelerine konulan bombalar etkisiz hale getirildi.
 
Celevla nahiyesindeki çatışmaları güvenlik güçleri kazandı. Nahiye tamamen kontrol altına alındı. Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (IKYB) resmi internet sitesinde yer alan haberde iki nahiyeye düzenlenen operasyonlarda 150 IŞİD üyesinin öldürüldüğü iddia edildi.
 
Bu arada Ramadi de ise IŞİD ve güvenlik güçleri arasında çatışmalar çıktı. IŞİD'in saldırıları üzerine güvenlik güçleri tarafından sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Başbakan Haydar El İbadi'de IŞİD saldırılarının engellenmesi için Ramadi'deki hava saldırılarının daha da yoğunlaştırılmasını istedi. Babil iline bağlı Latifiye bölgesinde IŞİD mevzilerini hedef alan operasyonlar sırasında 12 terörist öldürüldü.
 
Ayrıca Bağdat'ta patlamalar bugün de durmadı.
 
Bağdat'ın Sebi El Bur bölgesinde yola yerleştirilen bomba ile düzenlenen saldırı sonucu 2 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı. Hay El Amil bölgesindeki bombalı saldırı neticesinde ise 2 kişi öldü 8 kişi de yaralandı. Ebu Garip bölgesindeki bombalı saldırıda yine 1 kişi öldü, 6 kişi de yaralandı. Mahmudiye ilçesindeki bombalı araç saldırısında ayrıca 2 kişi öldü, 7 kişi de yaralandı.