Tekirdağ'ı sel vurdu

Tekirdağ Valiliği, sağanak nedeniyle oluşan su taşkınlarında herhangi bir can kaybı ya da mahsur kalan kimsenin olmadığını bildirdi.

Tekirdağı sel vurdu
22 Ekim 2012 Pazartesi 19:52 tarihinde eklendi, 3.141 kez okundu.

Tekirdağ Valiliği'nden yapılan açıklamada, Tekirdağ'ın Saray ve Çerkezköy ilçelerinde sağanak nedeniyle su baskınlarının meydana geldiği bildirildi. 

     
Aşırı sağanak sonucunda il merkezinde metrekareye 105,9 kilogram yağışın düştüğü belirtilen açıklamada, Saray ilçesinde ölçüm istasyonu bulunmadığından ölçüm yapılamadığı ancak metrekareye en az 150 ila 160 kilogram arası yağışın düştüğünün tahin edildiği kaydedildi. 
     
Açıklamada, aşırı sağanak sonucunda, il merkezi, Çerkezköy ve Saray ilçelerimizde lokal olarak su ve sel baskınları meydana geldiği ifade edilen açıklamada, ''Mahsur kalan kimse bulunmadığı gibi herhangi bir can kaybı yoktur ve bu süre zarfında 112 Acil yardım merkezine vatandaşlarımız tarafından herhangi bir ihbar da gelmemiştir'' denildi. 
     
Saray ilçesine bağlı Çukuryurt köyündeki menfezin çökmesi nedeniyle can ve mal güvenliği açısından Saray ile Çukuryurt ve Beyazköy arasındaki karayolunun geçici olarak trafiğe kapatıldığı belirtilerek, su tahliye ve müdahale çalışmalarının sürdüğü belirtildi.