Tekirova'da mehteran coşkusu

Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Tekirova Belediyesi ve Tekirova Otelciler Birliği (TEKOB) tarafından ortaklaşa organize edilen yaz şenliği etkinliklerinin beşincisi düzenlendi.

Tekirovada mehteran coşkusu
20 Ağustos 2013 Salı 12:46 tarihinde eklendi.

Etkinlik kapsamına getirilen mehter takımı, yaptığı gösteri ile yabancı turistler tarafından büyük ilgi gördü.

Tekirova Amfi Tiyatro’sunda haziran - eylül aylarında organize edilen yaz şenliği etkinliklerinin beşincisi görkemli şovlar ile gerçekleştirildi. Zen Phaselis Prenses Otel ise getirdiği Mehter Takımı marşlar söyleyerek unutulmaz bir konser verdi. Kültür merkezi meydanından amfi tiyatroya marş ile giren mehter takımı özellikle yabancı turistlerin büyük ilgisini çekti. Daha sonra amfi tiyatroda yerini alan mehter takımı Ceddin Deden, Genç Osman, Hücum Marşı, Fetih Marşı, Ey Şanlı Ordu gibi savaş ve orduya ait marşları teker teker söyledi. Tekirova halkı ise konseri nefeslerini tutarak izledi. İzleyiciler konser ardından mehter takımını ayakta alkışladı.

Queens Park Resort Otel tarafından getirilen Brezilyalı dans ve akrobasi grubunun dans gösterisi ile izleyicilerden büyük alkış aldı. Kendi yörelerine has brezilya dansı yapan dans grubu yine yörelerine ait enstrüman aleti ile gösteriye gelen halka küçük dinleti sundu.

Dans grubu final şovunda halktan küçük çocukları sahneye davet ederek samba dansı dersi verdi. Dans grubu ile uyumlu bir şekilde dans eden minikler dans şovu sonunda dansçılarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.


CİHAN