"Teklif dahi edilemez"

Eski MHK Başkanı Oğuz Sarvan, Fenerbahçe'nin maçlarına atanacak hakemler konusunda baskı yaptığı iddialarıyla ilgili "Hiçbir kulüp telkinde bulunmadığı gibi böyle bir şeyin teklifi söz konusu dahi olamaz'' dedi.

Teklif dahi edilemez
05 Temmuz 2011 Salı 16:25 tarihinde eklendi, 1.197 kez okundu.

 

Eski Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Oğuz Sarvan, bugün bazı yayın organlarında yer alan 2010-2011 sezonunda MHK'ya hakem atamaları konusunda kulüplerden telkin geldiği iddialarının kesinlikle gerçek dışı olduğunu belirtti.
 
Oğuz Sarvan, yaptığı yazılı açıklamada, 3 Temmuz Pazar gününden itibaren güvenlik güçleri tarafından yürütülen soruşturmayı tüm kamuoyu gibi kendilerinin de yakından takip ettiğini belirterek, "Operasyonla ilgili bugün bazı yayın organlarında, Fenerbahçe Kulübü'nün maçlarına atanacak hakemler konusunda MHK'ya ve TFF'ye telkinde bulunduğu, istediği hakemlerin atanmasını sağladığı haberlerini üzülerek okuduk. 18 Şubat 2008'den görev yaptığımız 29 Haziran 2011'e kadar geçen süre içinde, hiçbir kulüp ya da kurum bize hakem atamaları konusunda hiçbir telkinde bulunmadığı gibi böyle bir şeyin teklifi söz konusu dahi olamaz" ifadelerini kullandı.
 
Sarvan, bu konuda çıkan asılsız haberlerin, Türk hakemliğini yıprattığı endişesini taşıdıklarını kaydederek, "Tüm yazılı ve görsel basın yayın organlarını bu konuda daha hassas davranmaya davet ediyoruz" dedi.