Teknosa alacak şirket arıyor

Teknosa satın alma fırsatlarını değerlendirmek için HSBC Yatırım ile danışmanlık sözleşmesi imzaladı.

Teknosa alacak şirket arıyor
06 Ağustos 2012 Pazartesi 09:48 tarihinde eklendi.

 

Sabancı Holding'in tüketici elektroniği perakendeciliği alanında faaliyet gösteren iştiraki Teknosa, pazardaki satın alma fırsatlarını değerlendirmek üzere HSBC Yatırım Menkul Değerler ile danışmanlık sözleşmesi imzaladı.
 
Teknosa KAP'a yaptığı açıklamada, "Şirketin büyüme stratejisi; organik olduğu kadar satın almalarla da büyümek şeklindedir. Söz konusu sözleşme çerçevesinde, Teknosa tüketici elektroniği sektöründeki olası satın alma fırsatlarını değerlendirmesi sürecinde danışmanlık alacaktır" dedi.
 
Konuyla ilgili konuşan Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, "Elektronik perakende sektörü bu yıl 24 milyar TL’ye ulaşması beklenen büyüklüğü ve yıllık yüzde 15 üzerinde büyümesi ile cazip sektör. Bu sektörün geleceğine ve şirketimiz TeknoSA’nın rekabet gücüne inanıyoruz. Organik olduğu kadar satın almalarla da büyümek stratejimizin bir parçası. Pazarda bir konsolidasyon bekliyoruz, bu konsolidasyona daha önce 2007 yılında Alman EP ve 2011 yılında Amerikalı Best Buy firmalarını devralarak Teknosa liderlik etmişti. Yeni fırsatları değerlendirmesi için bir danışman görevlendirdik. Bir sonraki hamleyi yine biz yapmayı hedefliyoruz" dedi.
 
Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane de "Bilindiği gibi, geçen hafta 2012 yarıyıl neticelerimizi kamuoyuna açıkladık. Şirketimiz karlı ve bilançomuzda güçlü nakit pozisyonumuz var. Bu gücümüzü yeni satın almalarda kullanmak istiyoruz. Daha çok müşteriye Teknosa’nın üstün hizmet kalitesini ulaştırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
 
Nane, danışmanlarla beraber fırsatları çok detaylı değerlendirerek, Teknosa’ya, Teknosa hissedarlarına ve müşterilerine değer katacak bir süreç oluşturacaklarını sözlerine ekledi.
 
CİROSU 1 MİLYAR TL
Geçen hafta yarıyıl sonuçlarını açıklayan Teknosa, cirosunu geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 29 artırarak 1 milyar TL’ye ulaştırmıştı.
 
Denetlenmiş finansal sonuçlara göre aynı dönemde faaliyet karı yüzde 26 artışla 42 milyon TL’ye, net kar ise yüzde 14 artışla 20 Milyon TL’ye ulaşmıştı.
 
280 MAĞAZASI VAR
Yılın ilk yarısında 29 mağaza açan Teknosa, bugün itibarıyla 280 mağaza ile hizmet veriyor.