Teknosa, bu sene bin 500 eleman alacak

Sabancı şirketlerinden Teknosa, bu sene yeni şubeler açmayı, satış alanına 30 bin metrekare eklemeyi planlıyor. Şirket, bin 500 eleman daha istihdam etmeyi de amaçlıyor.

Teknosa, bu sene bin 500 eleman alacak
06 Şubat 2013 Çarşamba 17:16 tarihinde eklendi.

 

Teknosa’nın 2012 mali tabloları, 2013 hedefleri Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer ile Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane tarafından açıklandı. Şirketin Sabancı’nın önemli başarılarından biri olduğunu vurgulayan Haluk Dinçer, “Net ciromuzda yüzde 40, karımızda yüzde 50 artış, 2012 Mayıs ayında Teknosa’ya ortak olan yatırımcıların ne denli yerinde bir şey yaptıklarını ortaya koyuyor.” dedi. 
 
Başarılı büyümeye bağlı olarak Teknosa’nın sektörde konumunu perçinlediğini anlatan Dinçer, şunları kaydetti:
 
“Şirket alanında birinci. Ancak biz bununla yetinmeyeceğiz. Gelecekte de birinci olmayı, bu itibar ile sınırları aşmayı temel alıyoruz. Hedeflerimiz çok büyük. Biz Teknosa’nın 2023’te Avrupa’nın ilk 3 teknoloji perakendecisi arasında yer almasını hedefliyoruz. Bu büyük bir hedef ancak bunu yakalamak için gereken deneyim ve güçlü kaynaklar elimizde.” 
 
“SATIN ALMA HAMLESİ YAPACAĞIZ"
 
Teknosa’yı büyütme, devler liginde oynatma adına ellerinden geleni yapacaklarını taahhüt eden Dinçer, “İmkânları değerlendirmek için bir de danışman görevlendirdik. Bu konuda daha evvel olduğu gibi yeni bir satın alma hamlesi yapmaya soyunuyoruz. Teknosa kârlı bir şirket ve bilançosunda güçlü bir nakit var. Bu gücü yeni satın almalarda kullanmayı temenni ediyoruz. Hedefimiz Türkiye ile de sınırlı değil. Kendi ülkemizde kafa tuttuğumuz dünya devlerine kendi arenalarında da meydan okuma gayretindeyiz.” ifadelerini kullandı.
 
 
 
Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane ise 2012’yi 2,3 milyar TL net ciro ile kapattıklarını bildirdi. Net karlarının 50 milyon TL’yi bulduğunu duyuran Mehmet Nane, şöyle devam etti:
 
 
 
“Sektör ortalamasını aşan bir rakamla yüzde 40 büyüdük. Teknoloji perakendeciliği alanının yüzde 42’sini elde ettik. Geçen sene 29 yeni şube açtık,  2011’de 85 milyon olan konuklarımızın adedini ise 100 milyona çıkardık. Teknosa’nın yüzde 15-20 büyüme hedeflediği 2013’te hem büyük hem de küçük metrekareli şubeler açacağız. Sene sonuna dek satış alanına 30 bin metrekare eklemeyi planlıyoruz. Ayrıca bin 500 elemanı daha istihdam etmeyi amaçlıyoruz.”  
 
 
 
TURUNCU KART İLE 3 MİLYONU AŞKIN ÜYE HEDEFLENİYOR
 
 
 
Yenilenen Teknosa Turuncu Kart ile 3 milyonu aşkın üyeye vardıklarına temas eden Nane, şunları aktardı: 
 
 
 
“Turuncu Kart üyeleri Teknosa cirosunun yarısını karşıladı. 2012’ye içeriğini ve tasarımını yenilediğimiz teknosa.com ile girdik. Geçen sene yüzde 200’e yakın artış trendi yakalayan teknosa.com şu an e-ticarette organize perakendeciler arasında ilk 3 arasında yer almayı başardı. teknosa.com günde 185 bin defa açılıyor. teknosa.com için 2013’te ciro hedefimiz 3 kattan fazla büyümek.”

CİHAN