Tekrar aynı koğuştalar

''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıkları CHP Milletvekili Mustafa Balbay ile gazeteci Tuncay Özkan, aynı koğuşa konuldu.

Tekrar aynı koğuştalar
04 Ekim 2012 Perşembe 17:56 tarihinde eklendi.

 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tanık olarak dinlenilen Atatürk Üniversitesi eski Rektörü Yaşar Sütbeyaz'a, 25 Ekim 2003 tarihinde rektörler tarafından Anıtkabir'de yapılan mitinge katılıp katılmadığını hatırlamaması üzerine, mitingde çekilen fotoğraflar gösterildi. 
     
Fotoğraflarda kendisini gören Sütbeyaz, ''Galiba o miting için rektörlere yazı gelmişti. Evet katıldım, siyah bir cübbe giyiyordum. Ankara Üniversitesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği birlikte organize etmişler. Mitingde bir ara 'Ordu göreve' pankartı açıldı. Biz de şaşırdık, sonra da kaldırıldı'' dedi. 
     
Sütbeyaz'ın tanık olarak dinlenilmesinin ardından, İstanbul eski Organize Suçlar Şubesi Müdür Yardımcısı Ahmet İhtiyaroğlu tekrar kürsüye alındı. 
     
İhtiyaroğlu'nun Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese'nin sorularını yanıtladığı duruşma, yarına ertelendi. 
     
-Balbay ve Özkan aynı koğuşta- 
     
Bu arada, ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından CHP Milletvekili Mustafa Balbay ile gazeteci Tuncay Özkan'ın, aynı koğuşa alınmasına karar verildi. 
     
Özkan'ın, Silivri 1 No'lu Cezaevi'nde bulunan Balbay'ın koğuşuna yerleştirildiği belirtildi. Kararın Tuncay Özkan'a, avukatıyla görüşmesi sırasında bildirildiği öğrenildi. 
     
Balbay ''Odatv'' davasında yargılanan Barış Pehlivan'nın, Özkan da aynı davada yargılanan Barış Terkoğlu'nun 15 Eylül'de tahliye edilmesinden bu yana, koğuşlarında tek başlarına kalıyorlardı.