Teksas’da silahlı saldırı: 5 ölü

ABD'nin Teksas eyaletinde silahlı bir saldırgan (36) 5 kişiyi öldürdü.

29 Ekim 2013 Salı 18:15 tarihinde eklendi.

Pazartesi gecesi gerçekleşen saldırının sebebi henüz bilinmiyor.

Dallas şehrine 49 kilometre mesafede bulunan Terrel kasabasında yaşanan katliam, bölge halkını şoke etti. Terrel Polis Şefi Jody Lay, "Yaşadıklarımız karşısında hepimiz şok olduk. Bu toplumumuzu derinden etkiledi." dedi.

Bir ihbar telefonunu değerlendiren polis, ilk kurbana yerel saat ile akşam 5 sularında ulaştı. Evde başına vurulmuş bir kadının cesedi ile karşılaşan polis, ikinci kurbanı olay yerine yalnızca birkaç sokak uzakta çıkan yangın yerinde buldu.

Polis ilk iki olay yerinde araştırma yaparken bir adresten gelen silah sesi emniyet güçlerini alarma geçirdi. Saldırıda şans eseri yaralanan olmadı.

Saatler akşam 10:30’u gösterdiğinde polis bir ev içinde iki kurbanın cesedine daha ulaştı. Aynı silahtan çıkan kurşunlarla hayatını kaybeden kişilerin olduğu evde yara almadan kurtulan 3 yaşında bir de çocuk bulundu.

Polis, saldırganın dört farklı adrese silahlı baskın yaptığı ve 3’ü kadın toplam 5 kişinin ölümüne yol açtığını duyurdu; ancak kurbanların kimlikleri hakkında ayrıntı vermedi.

Görgü tanıklarının ifadesi üzerine sabah erken saatlerde Charles Everett Brownlow Jr. adlı zanlıyı uzun bir kovalamacadan sonra yakalayan polis, saldırıları şahsın gerçekleştirdiğini ileri sürdü.


CİHAN