Tekstil fabrikasında 2 kişi öldü

Kahramanmaraş'ta bir kot fabrikasında zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan 11 işçiden 2'si hayatını kaybetti.

09 Aralık 2012 Pazar 18:09 tarihinde eklendi.

 

Kahramanmaraş-Kayseri kara yolundaki bir kot fabrikasının boya bölümünde rahatsızlanarak özel bir hastaneye kaldırılan işçilerden Osman Bunsuz (32) ile Aytaç Mendiz (23), yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
 
Aytaç Mendiz'in cenazesi Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından ailesi tarafından Göksun ilçesine götürüldü. 
 
Evli ve 2 çocuk babası olan Osman Bunsuz'un cenazesinin ise yarın şehir merkezinde defnedileceği bildirildi. Firma yetkilileri ve iş arkadaşları, hayatını kaybeden işçilerin yakınlarını hastanede yalnız bırakmadı.
 
Bu arada Aytaç Mendiz'in, iş arkadaşı Osman Bunsuz'u baygın halde gördüğü ve yardım etmeye çalıştığı, bu sırada rahatsızlandığı belirtildi. 
     
2 işçinin hayati tehlikesi sürüyor
     
Zehirlenme şüphesiyle Necip Fazıl Şehir Hastanesi'ne kaldırılan işçilerden Ali Uzun ve Faik Bakar'ın yoğun bakım ünitesindeki tedavisinin sürdüğü ve hayati tehlikelerinin bulunduğu bildirildi.
 
İşçilerden Yasin Baş, Ali Yılmaz, Ahmet Azgınarı, Mustafa Demirel, Bayram Demirel, Adem Göğüs ve Arif Güzel ise tedavilerinin ardından taburcu edildi.
 
Dün bir kot fabrikasının boya bölümünde çalışan işçilerden bazıları baygınlık geçirmiş ve hastaneye kaldırılmıştı. Tedavi altına alınan işçilerin kimyasal maddeden zehirlendikleri ihtimali üzerinde durulduğu belirtilmişti.