Tel Aviv maçı nerede oynanacak?

Spor Bakanı Suat Kılıç, Beşiktaş ile Maccabi Tel Aviv arasındaki UEFA Avrupa Ligi maçının İstanbul'da oynanacağını açıkladı.

Tel Aviv maçı nerede oynanacak?
08 Eylül 2011 Perşembe 13:09 tarihinde eklendi, 1.215 kez okundu.

 

İsrail ilele Türkiye arasında yaşanan gerginliğin ardından, tarafsız sahada oynanabileceği iddia edilen Beşiktaş - Maccavi Tel Aviv maçıyla ilgili açıklama yaptı.
 
İşte Suat Kılıç'ın açıklamaları:
 
Beşiktaş ve Maccabi Tel Aviv takımları arasında oynanacak olan futbol karşılaşmasına ilişkin görüşlerimizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Sizlerin de spor medyası olarak yakından takip ettiğiniz gibi, maalesef bir kısım çevreler tarafından Beşiktaş - Tel aviv maçının tarafsız bir sahada oynanması gibi kabul edilmesi imkansız, abes bir talep seslendirilmektedir. Beşiktaş - Maccabi Tel Aviv karşılaşmasının tarafsız bir sahada oynanmasına ilişkin en küçük haklı bir talep söz konusu değildir. Buna ilişkin hukuki bir zemin söz konusu değildir. Meşrulaştırılacak, bir gelişme de katiyetle söz konusu değildir.
 
Beşiktaş - Maccabi Tel Aviv karşılaşması öngörülen tarih ve zamanda icra edilecektir. Türkiye Cumhuriyeti devleti, demokratik, laik hukuk devletidir.
 
İstanbul kenti yüzyıllardır, çok farklı dillere, çok farklı kültürlere, hatta kendi yaşadıkları coğrafyalarda mezalime maruz kalan farklı dil ve kültürlerin mensuplarına bağrını açmış bir medeniyet beşiğidir. Türkiye'nin hiç bir kentinde farklı ülke vatandaşlarına, farklı kimliklere farklı inançlara sırf bu farklılıklarından dolayı ayrımcılık yapılması böyle bir muamelede bulunulması kesinlikle söz konusu değildir.
 
Türkiye Cumhuriyeti ile İsrail arasında varolan diplomatik itilafın nedeni bellidir. Bu itilafın nedeni Türk halkı da değildir, İsrail halkı da değildir. Türk halkının İsrail halkına yönelik tarih boyunca hiç bir dönemde bir husumeti vaki olmamıştır, bundan sonra da Türk halkı ile İsrail arasında bir husumet vaki olmayacaktır.
 
Türkiye ile İsrail arasındaki itilaflar hepinizin bildiği gibi Mavi Marmara baskını olarak adlandırılan talihsiz hadise nedeniyle derinleşmiştir. Burada Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin talepleri, sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından İsrail Hükümeti'ne ve dünyaya net bir dille ifade edilmiştir.
 
Türkiye ölenleri ve mağdur edilenleri nedeniyle özür dilenmesini beklemektedir. Ölenlerin ve mağdur edilenlerin yakınlarına uluslararası hukuk çerçevesinde tazminat ödenmesini beklemektedir. Ve yine gazze'ye yönelik olarak uygulanan hukuk dışı kuşatmanın ablukanın, hukuka uyularak sona erdirilmesini talep etmektedir. Bu talepler ve diplomatik gelişmelerin İsrail halkı ya da Maccabi Tel Aviv takımıyla uzaktan yakından ilgisi yoktur. Adı geçen İsrail takımı Türkiye'ye gelecek. Beşiktaş kulübümüz ile müsabakasını en rahat en olağan koşullar içerisinde gerçekleştirecek ve güvenlik ve esenlik içerisinde
kendi ülkelerine geri dönecektir.
 
Türkiye'nin demokrasisini, Türkiye'deki hukuk devleti anlayışını Türkiye'deki insan hakları özgürlükler ve temel hürriyetler yaklaşımını anlayamayanlar varsa, Türkiye'nin çağdaş ve medeni yaklaşımının başta İsrail olmak üzere tüm bu yaklaşımlara uyum sağlayamayan ülkelere örnek olmasını temenni ediyoruz.

Habertürk