Telafi eğitimi için Batman'a gönderildiler

ŞIRNAK'ın Silopi ilçesinde sokağa çıkma yasakları, operasyonlar ve çatışmalar yüzünden okullarına gidemeyen 8'inci ve 12'nci sınıf öğrencileri telafi eğitimleri için Batman’a gönderildi.

Telafi eğitimi için Batmana gönderildiler
23 Ocak 2016 Cumartesi 14:43 tarihinde eklendi, 1.661 kez okundu.
Silopi'de hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 14 Aralık 2015'te ilan edilen ve 19 Ocak 2016'da ise gündüz saatlerinde kaldırılan sokağa çıkma yasağı nedeniyle okula gidemedikleri için eğitimleri yarıda kalan ortaokul son ve lise son sınıf öğrencileri, Batman'da yoğunlaştırılmış telafi eğitimleri alacak. Zorunlu olmayan ve gönüllülük esasına göre eğitim almak isteyen öğrencileri tespit eden Silopi Kaymakamlığı, öğrencilerin Batman'a gidebilmesi için her türlü yardımı sağladı. 
 
İlçede sokağa çıkma yasağı ve terör eylemleri nedeniyle mağdur olan Nisan ayında yapılacak TEOG ikinci sınavı ile Mart ayında yapılacak YGS sınavına girecek olan öğrenciler bu sabah ellerinde bavulları ve yanlarında velileriyle birlikte okullarının önünde toplandı. 
 
Eksik kalan eğitimini tamamlamak için Batman'a gideceğini belirten 8'inci sınıf öğrencisi Revşen Konuk mutlu olduğunu ifade ederek, "Öğretmenlerimizi gururlandırmak istiyoruz" dedi. Diğer bir kız öğrenci olan Pınar Bilgiç, "Şu anda Batman'a telefi eğitimi için gideceğim. Gerisinde kaldığım derslerimi tekrar alacağım. Çok gurur verici. Geri kalan derslerimi alacağım için çok heyecanlıyım. Devletimize çok teşekkür ediyorum. Sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.
 
Çocuğunun 2 ay gibi bir süre eğitimden geri kaldığını ve Batman'a uğurlamak için geldiğini ifade eden öğrenci velisi Hacı Tatar, "İnşallah hayırlı olur. Başımıza bir daha böyle bir şey gelmez" dedi.