Telefon Dinleme Programı

Telefon dinleme programı, hedef telefona yüklenen bir casus yazılım sayesinde telefon takip işlemleri yapılmasını sağlar.

Telefon Dinleme Programı
13 Kasım 2018 Salı 16:27 tarihinde eklendi, 1.442 kez okundu.

Telefon dinleme programı, hedef telefona yüklenen bir casus yazılım sayesinde telefon takip işlemleri yapılmasını sağlar.
 

Gelişen teknoloji ile birlikte telefon dinleme programı noktasında farklı alternatifler ortaya çıkmaya başlamıştır. Daha önceki zamanlarda sadece emniyet güçleri ve istihbarat birimleri tarafından yapılan telefon dinlemeleri, artık güvenlik amacıyla normal insanlar tarafından da yapılmaktadır. Bu işlemin yapılabilmesinin temel nedeni, insanların hayatına yakın geçmişte giren akıllı telefonlardır. Bilindiği gibi akıllı telefonlara uygulama adı altında farklı yazılımlar yüklenebilmektedir. Bu işlem, telefon dinleme için de yapılmaktadır.
 

Telefon Dinleme Programı Nedir?
 

Emniyet ya da diğer güvenlik birimleri tarafından yapılan dinlemeler, tamamen profesyonel olup özel teçhizatlar sayesinde yapılmaktadır. Bu teçhizatlar kullanılarak istenilen her telefon dinlenebilir. Fakat normal vatandaşların yapacağı işlem, bundan çok daha farklı ve kısıtlıdır.
 

Normal insanlar telefon dinleme yapmak istediklerinde, bu işlemi sağlayacak olan casus yazılımı kullanması gerekir. Bu yazılım ya da program olmadan telefon dinlemesi yapılması mümkündür. Söz konusu programlar, dinlenilecek hedef telefona gizli bir şekilde yüklenilmelidir. Bu aşamadan sonra ise panel yardımıyla, dinlemeler rahat bir şekilde yapılmaktadır. Burada genel olarak anlatılan bu işlem, bu kadar kolaydır.
 

Telefon dinleme programı için kullanılan yazılımlar, özel olarak geliştirilmiş olup yasal prosedürü uygun olarak satışı yapılmaktadır. Bu konusu bilinmesi gereken bazı önemli detaylar vardır. Öncelikle bu yazılımlar sadece Android cihazlarda kullanılabilir. Yani IOS sisteme sahip olan iPhone markalı telefonların bu yazılımlar yardımıyla dinlenilmesi mümkün değildir. Bundan dolayı da yazılımlar alınmadan önce hangi cihazlarda kullanılacağına karar verilmeli ve hedef telefonun sistemi Android ise yazılımlar alınmalıdır. Aksi durumda telefon dinleme işlemi yapılamayacak ve insanların paraları hem de zamanları boşa gitmiş olacaktır. Bu husus, son derece önemli olup kullanıcıların mutlak surette bunu dikkate alması gerekmektedir.
 

Telefon Dinleme Neden Yapılır?
 

Emniyet güçleri tarafından yapılan dinlemeler suçluları bulmak amacıyla yapılırken normal vatandaşlar için geliştirilen telefon dinleme programları, daha farklı amaçlar için kullanılmaktadır. Buradaki temel hedefin, insanların gün içinde sevdiklerinin nerede olduğunu bilmesi ve onların uzaktan korunmasıdır. Söz konusu işlemin kullanılma amaçlarından bazıları şu şekilde sıralanabilir:
 

  • Aileler çocuklarının gün içinde nerede olduğunu ve kimlerle görüştüğünü takip etmesi
  • Yaşlı ve hasta olan ebeveynlerin gün içinde kaybolma riskine karşı önlem alınması
  • Kendisini aldattığını düşündüğü nişanlı/sevgilinin izlenmesi
  • Firma çalışanlarının sahada ne kadar aktif çalıştığının gözlenmesi
     

Buradaki nedenler dikkate alındığında tamamının iyi niyetli ve güvenlik endişesiyle yapıldığı görülecektir. İnsanların bu noktada bilmesi gereken hususlardan birisi de telefon dinleme programlarının bu amaçlarla geliştirildiği ve farklı amaçlar için kullanılmasının yasak olduğudur. Söz konusu yazılımların kullanımından doğan sorumlulukların tamamı kullanıcılara aittir. Dolayısıyla da yasal yani yukarıda belirtilen amaçlarla kullanılması durumunda herhangi bir sorun çıkmayacaktır fakat farklı ve kötü niyetli amaçlarla bu programların kullanılması, illegal kabul edilecek ve programları kullanan kişilerin tespit edilmesi durumunda haklarında yasal işlem yapılacaktır.
 

Telefon Dinleme Programları Nasıl Çalışır?
 

İnsanların güvenlik endişelerini gidermek amacıyla geliştirilen telefon dinleme programlarının çalışma prensibi son derece basittir. Dinleme yapılacak olan telefona yüklenen yazılım, arka planda kendini kesinlikle belli etmeyecek şekilde çalışır ve telefon üzerinden yaptığı dinlemeleri, özel olarak geliştirilen panele aktarır. Böylece dinleme işlemi yapılmış olur.
 

Bu yazılımların telefonlara yüklenmesi yaklaşık olarak 3 dakika sürmektedir ve yükleme işlemi son derece kolaydır. Hemen herkesin yapacağı bu işlem, telefonlara direkt olarak yapılmaktadır. Uzaktan yüklenme işlemi söz konusu değildir ve bu şekilde yükleme olabildiğini söyleyen kişiler dolandırıcıdır. Bundan dolayı gerçek olmayan beyanlara inanılmaması ve bu tür kişilerden uzak durulması gerekmektedir.
 

Daha detaylı bilgi almak ve bu yazılımı satın almak için 0543 323 0 323 numaralı telefonu arayabilir ya da https://www.spykontrol.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.