Telefon dolandırıcıları yakalandı

İzmir'de, aradıkları kişilere kendilerini 'polis' ya da 'savcı' olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan şebeke elemanlarına hesaplarını kullandıran S.E. ve K.K., polisin operasyonuyla yakalandı.

Telefon dolandırıcıları yakalandı
15 Ocak 2013 Salı 19:26 tarihinde eklendi.

 

Dün Eşrefpaşa Semti'nde meydana gelen olayda, banka görevlileri, şubede para çekmeye çalışan bir kişinin hareketlerinden şüphelenerek polise ihbarda bulundu. Banka şubesine giden Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğe ekipleri, para çekmek için bekleyen S.E.'nin kimlik bilgilerini kontrol etti. Ardından da 14 bin 500 TL para çekmek için bekleyen S.E., Çankırı ilinden parayı yatıran kişiyi tanımadığını, mağdurun da kandırıldığını anlatması üzerine gözaltına alındı.
 
Aynı gün banka hesabı açtırdığı ortaya çıkan S.E., kendisini Cafer isminde bir kişinin yönlendirdiğini, şubeden aldığı parayı da onun isteği üzerine kadın şüpheli K.K.'nın hesabına yatıracağını itiraf etti. Bunun üzerine polis, K.K.'yı da gözaltına aldı. Banka hesaplarında yüklü miktarda para hareketleri bulunan K.K. da ifadesinde, komşusunun hesap numarasını kullandığını birlikte parayı çektikten sonra evine alışveriş yaptıklarını ileri sürdü. İki şüpheli işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.

DHA