Telefon dolandırıcısı havalimanında yakalandı

İstanbul'da rastgele aradığı telefon numaralarında karşısına çıkan kişilere kendisini polis veya savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan A.Y.(45), Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen operasyonla yakalandı.

02 Mart 2014 Pazar 10:28 tarihinde eklendi.
Tutuklanarak cezaevine gönderilen şüphelinin kurbanlarından toplam 157 bin lira ile yaklaşık 45 bin lira değerinde ziynet eşyası çaldığı tespit edildi.
 
İstanbul'da polise başvuran mağdur M.G.Ü., kendisini telefonla arayıp savcı olarak tanıtan bir kişinin isteği doğrultusunda bankadan çektiği 145 bin lira ile evinde bulunan 25 bin lira değerinde altın ziynet eşyasını poşet içinde bir çöp tenekesinin yanına bıraktığını söyledi. Dolandırıldığını sonradan anladığını anlatan M.G.Ü. polislerden yardım istedi.
 
Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada dolandırıcık olayını gerçekleştiren kişinin A.Y., olduğu belirlendi. Şüpheli olarak aranmaya başlanan A.Y.'nin başka telefon dolandırıcılık olaylarınıda gerçekleştirdiği tespit edildi. A.Y.'yi yakalamak için harekete geçen polis, şüphelinin uçakla memleketine gideceği bilgisi üzerine Atatürk Havalimanı girişinde önlem aldı. 27 Şubat'ta otomobiliyle Atatürk Havalimanı'na gelen A.Y., polisler tarafından gözaltına alındı. Şüphelinin üzerinden S.K. ismine düzenlenmiş sahte bir ehliyet çıktı.
 
Poliste yapılan sorgusunda suçlamaları kabul etmeyen A.Y. çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
Şüphelinin gerçekleştirdiği dolandırıcılık olayları;
 
14.01.2014 tarihinde M.G.Ü. isimli şahsı arayarak kendisini polis/savcı olarak tanıtıp şahsın banka hesabında bulunan 145 Bin TL nakit para ve 25 Bin TL tutarında altının alınarak dolandırılması,
 
20.02.2014 tarihinde M.İ. isimli şahsı telefonla arayarak kendisini polis/savcı olarak tanıtıp şahsın banka hesabında bulunan 12 Bin TL parasının alınarak dolandırılması,
 
21.02.2014 günü S.K. isimli şahsın kimlik bilgileri doğrultusunda düzenlenmiş olan sürücü belgesi ile sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık konusuna teşebbüs edilmesi,
 
25.02.2014 tarihinde S.Ç. isimli şahsı telefonla arayarak kendisini polis/savcı olarak tanıtıp şahsın banka hesabında bulunan 20 Bin TL tutarında altının alınarak dolandırılması.

DHA