Telefonunu arkadaşına verdi, dolandırıldı

İstanbul Havalimanı’nda çalışan Kemal Sertkaya (50), 7-8 ay aynı odada kaldığı arkadaşı Y.K.’ya (45) dakikası bittiği için cep telefonunu verdi.

Telefonunu arkadaşına verdi, dolandırıldı
15 Haziran 2019 Cumartesi 09:50 tarihinde eklendi.
Aramanın ardından telefonunu geri alan Sertkaya, 28 TL olan faturasının 250 TL geldiğini görünce telekomünikasyon şirketini aradı. Telekomünikasyon şirketi, önceki ay faturaya bağlı 2 tane telefon alındığını söyledi. Kendisinin telefon almadığını belirten Sertkaya, arkadaşı Y.K.’dan şüphelendi. Y.K.’yı sıkıştıran Sertkaya, itirafı üzerine savcılığa  başvurup şikayetçi oldu.
Fatura ödüyor
 
Milliyet'ten Cihat Aslan'ın haberine göre, bir ay sonra gelen faturasını görünce şoke olduğunu ifade eden Sertkaya şunları söyledi: “Telekomünikasyon şirketine  telefonları benim almadığımı bildirdim ama ‘Şifre ile verdiğimiz için bizim suçumuz yok’ dediler. Y.K. ortadan kayboldu. 14 aydır fatura ödüyorum. Telefonları aldığı bayideki imzalar bana ait değil.”
 
'Her isteyene vermeyin'
 
Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, tüketicilerin her isteyene telefonlarını vermemesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu: “Maddi zararla ilgili tüketiciler cep telefonlarının satıldığı firmaları muhatap alabilir. Çünkü ortada sahtekarlık var. Tüketicinin imzasının taklit edilmesi sahtekarlığa girer. Ama kullanıcıların da her isteyene telefonunu vermemesi gerekiyor. Bu başınıza hem ekonomik hem hukuki sorunlar çıkarabilir. Telefonu alan, suça karışmış kişi ile görüşme yapar ve bu da teknik dinlemeye takılırsa cezai açıdan da soruşturmaya dahil edilebilirsiniz.”