Telsizli hırsızlık çetesi çökertildi

Ankara'da kapalı devre telsiz kullanarak çok sayıda hırsızlık olayına karışan iki kişi Sincan ilçesindeki Asayiş Büro ekiplerinin uzun süren teknik ve fiziki takibi sonucu yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

Telsizli hırsızlık çetesi çökertildi
30 Ekim 2014 Perşembe 15:17 tarihinde eklendi.

Sincan'da son zamanlarda artan hırsızlık olaylarına karşı yoğun çalışma başlatan Sincan Asayiş Büro Ekipleri uzun süren teknik ve fiziki takip sonrası daha öncede çok sayıda hırsızlık olayına karışan ve güvenlik kameralarına yakalanan hırsızlar U.S. ve O.B. yapılan operasyonla yakaladı.

Polis ekipleri Sincan Adliyesi 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin vermiş olduğu arama kararı ile hırsızlık zanlısı U.S.(25)’nin ikamet ettiği Sincan Andiçen Mahallesi Gölge Sokak 8/1 numaralı dairede yaptığı aramada daha önce de çeşitli hırsızlık olaylarında kullanılan motosiklet kaskı, eldiven ve motosiklet montu ile 2 adet sallama tabir edilen bıçak, bir adet çalıntı araç plakası, iki adet kapalı devre el telsizi, bir adet 8 mm çapında ruhsatsız tabanca ve mermisi, bir adet kuru sıkı tabanca ve mermisi, 3 adet çalıntı bilgisayar harddiski, 1 adet Y.O. adına düzenlenmiş sahte kimlik, bir alışveriş merkezinden çalınan yaklaşık 2 bin lira değerinde çeşitli markalarda sigara ele geçirildi. Yapılan aramada hırsızlık olaylarında kullanılan kapalı devre telsizler dikkat çekti.

Asayiş Büro Amirliği’nde işlemleri tamamlanan hırsızlık zanlıları Sincan Adliyesi’ne sevk edildi. 


CİHAN