TEM Bolu Dağı Tüneli'nin Ankara yönü bu gece

BOLU Dağı Tüneli'nin Ankara yönü, TEM yolunda yapılacak üst yapı iyileştirmesi ve büyük onarım işi nedeniyle bugünden geçerli olmak üzere 30 Haziran tarihine kadar araç trafiğine kapatılacak.

TEM Bolu Dağı Tünelinin Ankara yönü bu gece
25 Mayıs 2016 Çarşamba 12:29 tarihinde eklendi.
BOLU Dağı Tüneli'nin Ankara yönü, TEM yolunda yapılacak üst yapı iyileştirmesi ve büyük onarım işi nedeniyle bugünden geçerli olmak üzere 30 Haziran tarihine kadar araç trafiğine kapatılacak.
 
Ankara yönüne gidecek sürücüler, Kaynaşlı Kavşağı'ndan D-100 karayoluna yönlendirilecek.
 
TEM yolunda yapılacak çalışmalar nedeniyle Bolu Dağı Tüneli'nin yer aldığı Kaynaşlı Kavşağı ile Abant Kavşağı arasında olan bölüm bugünden itibaren 30 Haziran tarihine kadar araç trafiğine kapatılacak. İstanbul yönünden gelerek Ankara yönüne gidecek olan sürücüler Kaynaşlı Kavşağı'ndan D-100 karayoluna yönlendirilecek. Sürücüler Abant kavşağından tekrar TEM yoluna giderek yollarına devam edecekler.
 
Bolu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada inşaat çalışmaları nedeniyle yol güzergahı üzerinde trafik güvenliğinin sağlanması için yolun araç trafiğine kapatılacağı açıklanarak şöyle denildi:
 
"Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü kontrollüğünde yapımı devam eden 'Anadolu Otoyolunun Abant Kavşağı-KGM 1. Bölge Müdürlüğü hududu arası muhtelif kilometrelerde üstyapı iyileştirmesi ve büyük onarım yapım işi' kapsamında İstanbul-Ankara istikametinde 25 Mayıs tarihinde Kaynaşlı Kavşağı ile Abant Kavşağı arasında çalışmalara başlanacaktır. Otoyol üzerinde bulunan tünel içerisinde ve viyadük geçişlerinde trafiğin iki yönlü olarak çalıştırılması trafik güvenliğini tehlikeye düşüreceği için can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla İstanbul- Ankara istikameti çalışmanın yapılacağı Kaynaşlı Kavşağı ile Abant Kavşağı arası taşıt trafiğine kapatılacaktır. Trafik Kaynaşlı kavşağından D-100 karayoluna yönlendirilecek olup, Abant kavşağından otoyola tekrar katılım sağlanacaktır. 25 Mayıs tarihinde başlayacak olan üstyapı yenileme çalışmaları 30 Haziran 2016 tarihinde bitirilecektir. Çalışma nedeniyle trafik yönlendirmesi yapılacak olan Kaynaşlı kavşağı ve Abant kavşağı kesimlerinde trafik işaret ve işaretçilerine uyulması hususunda sürücülerin dikkatli olmaları gerekmektedir."