"Temel problemimiz AK Parti"

Cumhuriyet Halk Parti İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Cumhuriyet Halk Parti’sinde birlik ve beraberliğin korunması gerektiğine değindi. Salıcı, temel problemlerinin AK Parti hükümeti olduğunu söyledi.

Temel problemimiz AK Parti
24 Ocak 2013 Perşembe 21:05 tarihinde eklendi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Kadıköy İlçe Başkanlığı, geleneksel Uğur Mumcu’yu anma yürüyüşünü gerçekleştirdi. Partililerin toplanma yeri Kadıköy İskele Meydanı oldu. Akşam saat 18:30 sıralarında toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, AK Parti aleyhine slogan attı. Kadıköy İskele Meydanı’ndan yola çıkan grup ellerinde taşıdıkları Uğur Mumcu posterleriyle Kadıköy Altı yola kadar yürüdü. Grup üyeleri yol boyunca faili meçhul cinayetlerin çözümlenmesi adına sloganlar attı. Burada basın açıklamasını gerçekleştiren grup üyesi Cumhuriyet Halk Partisi Kadıköy İlçe Başkanı Necati Ekşi, faili meçhul cinayetlerin çözümlenmemesinden yakındı. 
 
Grup adına konuşma yapan bir diğer isim ise Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı oldu. CHP olarak asıl problemlerinin AK Parti olduğunu söyleyen Salıcı, sözlerine şöyle devam etti: “Birbirimize sırtımızı dönmeyeceğiz. Bu partide birlik ve beraberliğimizi koruyacağız. Bir milletvekilinin söylediğine başkası çıkıp cevap vermeyecek. Bizim temel problemimiz otoriter polis devleti kurmak isteyen AK Parti'dir. AK Parti ile mücadelede üniversite öğrencisi Berna, hapse atıldı. 18 ay ile yargılandı. Sonra serbest bırakıldı. 3 ay önceki operasyonda tekrardan içeriye atıldı. Bir arkadaşımız bir eksik yaparsa onun eksiğini kapatacağız. Onu ortaya biz koymayacağız. Sözlerimi Uğur Mumcu’nun sözleriyle bitiriyorum. Uğur Mumcu’nun sözü şöyle ‘Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.’ Bizde böyle olacağız.” 
 
Konuşmaların ardından, grup üyeleri gitar ve keman eşliğinde Uğur Mumcu adına türküler söyledi.

CİHAN