''Temelinde sanayi olan Eskişehir’in geleceği de sanayi olacaktır''

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir’in sanayi alanında güçle olduğunu belirterek, “Temeli sanayi olan Eskişehir’in geleceği de sanayi olacaktır.'' dedi.

Temelinde sanayi olan Eskişehirin geleceği de sanayi olacaktır
22 Şubat 2014 Cumartesi 14:55 tarihinde eklendi.

Vali Tuna, Eskişehir Sanayi Odası’nı ziyaret etti. ESO Başkanı Savaş Özaydemir, kentin sanayi yapısı ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi hakkında Vali Tuna’ya bilgi verdi.

Eskişehir’deki sanayi yapısının güçlü olduğunu, sanayinin gelişimi için yapılanları yakından takip ettiğini ifade eden Vali Tuna, “Gerçekleştirdiğimiz bu ziyaret ile sanayimizi ve OSB’mizi daha yakından tanımaya çalıştık. Güçlü bir sanayi alt yapısını ESO oluşturmuş. Çevreye verilen hassasiyet ise oldukça dikkat çekici.” diye konuştu. Özellikle mesleki eğitime gösterilen ilginin dikkat çektiğini aktaran Vali Tuna, “Bölgede kurulan mesleki eğitim merkezleri şimdi ve ileride yetişmiş eleman konusunda maliyet azaltıcı ve şehre değer katan bir unsur olarak ortaya çıkacak. Temeli sanayi olan Eskişehir’in geleceği de sanayi olacaktır." dedi. Hasanbey Lojistik Merkezi hakkında da görüşlerini bildiren Vali Tuna, Türkiye’de tek olan lojistik merkezin, Gemlik demiryolu bağlantısının yapılmasıyla birlikte, Eskişehirli sanayiciye çok büyük hizmet vereceğini belirtti.

Gelişmenin ve büyümenin endeksinin sanayiden geçtiğinin altını çizen ESO Başkanı Özaydemir ise, Eskişehir’in sanayi strateji çalışmalarını uzun zamandır sürdürdüklerini ifade etti. Bu anlamda önü açık sektörleri belirlediklerini, bunlara yeni sektörler eklemek içinse çalıştıklarını aktaran Özaydemir, “ Eskişehir’den yüzde15’in üzerinde ileri teknoloji ihraç ediyoruz. Bu ülkemiz ortalamasının çok üstündedir. Ayrıca oda olarak projelerimizle sanayicilerimizin yanındayız ve onlara her türlü desteğe açığız. Bu anlamda açtığımız teknik eğitim merkezleri örneklerden biri olarak verilebilir.” ifadesini kullandı.

Daha sonra Vali Tuna, OSB’de bulunan mesleki eğitim atölyelerinde incelemelerde bulundu.
 


CİHAN