Temizlenen mayınlı arazi, eğitime tahsis edildi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Suriye sınırında bulunan 320 dönümlük arazi mayından temizlenerek eğitime tahsis edildi. Kaymakam Şenol Koca, mayından temizlenen araziye ortaokul kampüsü kuruluşacağını söyledi.

07 Ocak 2013 Pazartesi 14:35 tarihinde eklendi.

 

Bakanlık tarafından düzenlenen 5903 Sayılı Türkiye ile Suriye arasındaki kara sınırı boyunca yapılacak mayın temizlemesi kararından sonra Cizre'de mayınlı 320 dönümlük arazi temizlendi. Suriye sınırında ve Dicle Nehri kenarında bulunan yaklaşık 320 dönümlük arazi temizlendikten sonra eğitime tahsis edildi. Mayından temizlenen alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘okul kampusları' diye bilinen projesiyle ortaöğretim kampüsü olarak kullanılacak. Geliştirilen projeyle Cizre’nin bütün lise ihtiyacı ve sportif alanları buradan karşılanacak. Şu anda Cizre Kadooğlu Grup tarafından mayından temizlenen yerde Anadolu lisesi yapılıyor. Lisenin hemen yanında da devlet tarafından bir ilköğretim okulu da yapılıyor.
 
Suriye sınırında bulunan alanın 320 dönümlük bir alanın eğitime tahsis edildiğini anlatan Kaymakam Şenol Koca, şöyle konuştu: "Cizre’nin bütün lise ihtiyacı ve sportif alanları buradan karşılanacak. Bunu da hükümetimizin geçenlerde açıklamış olduğu bir yönetmelik vardı. Devlet sistemiyle okulların yapılması, bunların işletilmesi ve bunun 49 yıllığına kiralanması. Bu şekilde yapılacağını ben duydum. Ama daha bununla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı hangi yöntemi kullanacağı konusunda bir karar vermedi. Ama bu 320 dönümlük alan tamamen ortaöğretim kampüsü olarak kullanılacak. Şu anda orada yapılan bir okulumuz Kadooğlu’ları tarafından yapılıyor. Diğer okullarımız şu an da devletin bütçesinden karşılanan okullar. Bir tane de vakıf okul için uygun görüş bildirdik. Tahsis çalışmaları şu anda devam ediyor.” diye konuştu.

CİHAN