"Temizlik yapıldıktan sonra Başbakan’ın oğlu ifade verdi"

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın ifade verdiği yönündeki haberleri değerlendirdi.

14 Şubat 2014 Cuma 21:32 tarihinde eklendi.

Yılmaz, “Bugün Başbakan’ın oğlu ifadeye gitmiş, basına düşüyor. Bakan marifetiyle Yargıtay’da 1. daireyi ele geçirdiniz, soruşturmayı yürüten savcıların yerlerini değiştirdiniz, Alan temizliğinden sonra Başbakan’ın oğlu ifade verdi.” ifadesini kullandı.

TBMM Genel Kurulu’nda HSYK kanun teklifiyle ilgili görüşmeler devam ediyor. Teklifle alakalı düşüncelerini açıklamak üzere söz alan MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz şunları söyledi: “Niye HSYK kanununda bir değişikliğe ihtiyaç duydunuz?

17 Aralık’ta bu ülkede asrın yolsuzluğu dediğimiz bir yolsuzluk olayı gerçekleşti. Bu yolsuzluk iddiaları arasında bakanlar, bakanların çocukları, birtakım kurum ve kuruluşların genel müdürleri var, iş adamları var. 25 Aralık operasyonu da bunun bir benzeri. Bu operasyonda iddialar içinde Başbakan var, Başbakan’ın oğlu var, Başbakan’ın yakınları var, iş adamları var."

"Yolsuzlukların önüne geçebilmek milli iradeye bir saldırı var" dediklerini aktaran Yılmaz, "Bu milli iradeye yapılan küresel saldırının önüne geçebilmemiz için bizim bu operasyonu yürüten savcılar ve polisler başta olmak üzere bunlara vatan haini ilan etmemiz lazım.

Bunları suçlu ilan etmemiz lazım, bunların dış güçlerin temsilcisi olduğunu haykırarak ifade etmemiz lazım’ Hani siz masumiyet karinesi diyorsunuz ya, Türkiye Cumhuriyeti’nin savcılarına, polislerine bu operasyonu yürütenlere Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı direk, ‘Hain’ yaftasını vuruyor, dış güçlerin maşası olduğunu söylüyor. Adalet Bakanı’na soruyorum, Başbakan’ın hain, dış güçlerin maşası dediği bu savcıları siz bu soruşturmadan alarak Bolu’ya Kütahya’ya atadınız.

Bu hainleri siz niye göreve devam ettiriyorsunuz? Başbakan bunlara hain derken yanlış bilgi mi veriyor? Böyle bir uygulama olabilir mi? 17 Aralık’tan sonra yaşanan sürece baktığımda tarifini yapamıyorum, yeni bir darbe var Türkiye’de. Bu darbenin adına ne demek lazım?

Anayasa rafa kaldırılıyor. Yargının talimatlarını kolluk güçleri yerine getirmiyor. Gerekçe nedir? İşin ucunun Başbakan ve bakanlara dokunması. Böyle bir şey olabilir mi? Elimizi vicdanımıza koyalım; boğazınızdan haram geçmemişse emin olun boğazından haram geçmeyene hiç kimsenin vereceği ceza yoktur. Bugün Başbakan’ın oğlu ifadeye gitmiş, basına düşüyor. Bakan marifetiyle Yargıtay’da 1. daireyi ele geçirdiniz, soruşturmayı yürüten savcıların yerlerini değiştirdiniz, alan temizliğinden sonra Başbakan’ın oğlu ifade verdi.” dedi.


CİHAN