Tenten'in 3 boyutlu dönüşü

Steven Spielberg'in yönettiği 3 boyutlu 'TenTen'in Maceraları', Ben Stiller ve Eddie Murphy'nin başrolünde olduğu 'Kule Soygunu' haftanın öne çıkanları

Tentenin 3 boyutlu dönüşü
04 Kasım 2011 Cuma 10:30 tarihinde eklendi, 1.053 kez okundu.

 

Sinemaseverler, bu hafta animasyon, komedi ve aksiyon sahnelerinin bulunduğu 2'si yerli 4 yeni filmle buluşacak.
 
TENTEN'İN MACERALARI
Steven Spielberg'in yönettiği ve Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig ile Nick Frost'un oynadığı "Tenten'in Maceraları (The Adventures of Tintin)" filmi, 3 boyutlu sahneleriyle izleyicilerle buluşacak.
 
Hergé’in yarattığı, uluslararası beğeni kazanmış ve unutulmaz karakterleri temel alan filmin öyküsü, doyumsuz bir meraka sahip genç muhabir Tenten (Jamie Bell) ile sadık köpeği Milu’nun, bomba gibi bir sırra ev sahipliği yapan bir maket gemi bulmasıyla başlar.
 
Asırlık bir gizemin içine çekilen Tenten, İvan İvanoviç Sakharine’in (Daniel Craig) hedefi olur. Bu şeytani kötü adam, Tenten’in Kızıl Rackham adlı aşağılık korsana ait paha biçilmez hazineyi çaldığına inanmaktadır. Ancak köpeği Milu’nun, nemrut ve geçimsiz Kaptan Haddock’un (Andy Serkis) ve Dupond ve Dupont adlı sarsak dedektiflerin (Simon Pegg ve Nick Frost) yardımıyla, Tenten dünyayı dolaşarak nefes kesen bir kovalamaca sonunda düşmanlarını atlatıp, Tekboynuz’un son istirahatgâhını bulacaktır. Bu gemi enkazı, belki de muazzam bir servet ve büyük bir lanet barındırmaktadır...

 
KULE SOYGUNU
Brett Ratner'ın yönettiği ve Ben Stiller, Eddie Murphy, Matthew Broderick ile Tea Leoni'nin oynadığı "Kule Soygunu (Tower Heist)" filmi, aksiyon sahneleriyle izleyicilerin ilgisini çekecek.
 
Filmin konusu şöyle: Queens’in yerlisi Josh Covacs (Stiller), New York kentinin en lüks ve en iyi korunan konutlarından birini 10 yıldan uzun süredir yönetmektedir. Onun dikkatli gözlerinden hiçbir şey kaçmaz. Josh’un binasının en tepesindeki en gösterişli dairede yatırımcılarından iki milyar dolar çaldıktan sonra yakalanan Wall Street devi Arthur Shaw (Alan Alda) ev hapsindedir. Aldatılanlar arasındaki en zorlu kişiler kim midir? Maaşlarını Arthur’a emanet eden kule çalışanları.
 
Josh’un ekibi Arthur’un bu mükemmel suçtan paçayı yırtmasından sadece birkaç gün önce neredeyse imkansız olan şeyi planlaması için sağlam dolandırıcı Slide (Murphy)’a başvurur. Amaçları Arthur’un korunaklı dairesinde saklandığına emin oldukları şeyi çalmaktır.
 
ALMANYA'YA HOŞGELDİNİZ
Yasemin Samdereli'nin yönettiği ve Vedat Erincin, Fahri Yardım ile Demet Gül'ün oynadığı "Almanya'ya Hoşgeldiniz (Willkommen in Deutschland)" filmi, komedi sahneleriyle sinemaseverlerin ilgisini çekecek.
 
Filmde, Almanya'da çalışan Hüseyin, ailesine Türkiye'ye döneceklerini açıklar. Ailede ateşli bir tartışma patlak verir. Ailenin torunu Canan'ın, İngiliz erkek arkadaşından hamile kaldığının ortaya çıkması, tansiyonu iyice yükseltir. Canan, "yabancı" olduğu için diğer çocukların aşağıladığı küçük kuzeni Cenk'i rahatlatmak için Almanya'ya nasıl geldiklerine dair güzel bir hikaye anlatır.
 
ALLAH'IN SADIK KULU
Esin Orhan'ın yönettiği 'Allah'ın Sadık Kulu: Barla' filmi, animasyon sahneleriyle izleyicilerin karşısına çıkacak.
 
Filmde, Said Nursi'nin 1927 ile 1934 yılları arasındaki Barla'da geçen hayatı anlatılıyor. "Barla Fedakarları"nın, devrin sert esen rüzgarlarına karşı duruşlarının konu alındığı filmde, yokluklar içinde bile inancın ve azmin nasıl destansı aksiyonlar ortaya koyabileceği gösteriliyor.