TEOG'da 'gaz kokusu' alarmı

İlköğretim 8. sınıf öğrencileri bugün liseye girişte ilk aşama olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'na (TEOG) girdi.

TEOGda gaz kokusu alarmı
26 Kasım 2014 Çarşamba 10:58 tarihinde eklendi.

İlköğretim 8. sınıf öğrencileri bugün liseye girişte ilk aşama olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'na (TEOG) girdi. 1 milyon 287 bin 847 öğrenci, bugün ve yarın iyi bir liseye girmek için ter döküyor. Bursa'da öğrencilerin sınavda bulunduğu esnada 'gaz kokusu var' ihbarı üzerine hem 112 Acil Servis ambulansı hem de doğalgaz acil müdahele aracı okula geldi. Yapılan kontrollerde herhangi bir gaz kaçağına rastlanmadı.

İlköğretim 8. sınıfların liseye girişinde ilk aşama olan TEOG sınavının ilk ayağı bugün yapılıyor. Bursa'da sınav sebebiyle polis ekipleri sabahın erken saatlerinden itibaren okulların çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, okullarda görevlendirilen polislerin saatinde görev alıp almadığını tek tek kontrol etti. Saat 09.30 sularında Yıldırım Belediyesi Ortaokulu'nda öğrencilerin sınavda olduğu sırada gaz kokusu olduğunu duyan güvenlik görevlisi, durumu 112 Acil Servis, 155 Polis İmdat Hattı ve 186 Doğalgaz Hattı'na bildirdi. Kısa sürede okul bahçesine 112 Acil Servis ambulansı ile doğalgaz acil müdahale aracı geldi. Uzmanların yaptığı kontrolde, okulda herhangi bir gaz kaçağına rastlanmaması rahatlattı. Muhtemel bir koku sırasında öğrencilerin okuldan tahliye edilmesi bekleniyordu.

Ekiplerin, "Kontrol ettik, bir şey yok" demesinin ardından yetkililer rahat bir nefes aldı. Okulda yaşananların sınavdaki öğrencilere yansıtılmaması dikkat çekti. Sınavdan çıkan öğrenciler ise soruların zor olmasından yakındı.


CİHAN