"Terim durduk yere feryat etmez"

TÜFAD'ın 50'ncı kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen 11 Nisan'a kadar sürecek Veteranlar Futbol Turnuvası, Antalya'nın Side Beldesi'ndeki Sueno Otel'de başladı.

Terim durduk yere feryat etmez
08 Nisan 2013 Pazartesi 19:32 tarihinde eklendi.

 

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Genel Başkanı İsmail Dilber, Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'in Mersin İdmanyurdu maçında tribüne gönderilmesiyle ilgili olarak karşılaşmada hakemin atılmayacağına göre oyuncu ve teknik adamın atılacağına belirtti, teknik direktör Tınaz Tırpan ise hakem ve teknik direktörü birbirine saygılı olmaya davet etti.
 
İsmail Dilber, bu arada basın mensuplarının sorularına cevap verdi. Fatih Terim'in hakem tarafından tribüne gönderilmesiyle ilgili yorumlara değinen Dilber, "Maçta hakemler atılmayacağına göre oyuncu ve teknik adamlar atılabiliyor. Bunu da hoş karşılamamız lazım. Çizginin kenarındaki olayları, çok kısa zamanda çözmemiz lazım" dedi.
 
TINAZ TIRPAN: "İKİ TARAFTA DA SAYGISIZLIKLAR OLDU"
 
Tınaz Tırpan ise, "Eğer oynanan müsabakada iki tarafın da birbirine saygısı olursa, bu tip olaylar hiç ortaya çıkmaz. Maalesef üstüne basa basa hep 'saygı saygı saygı' dendiği halde bir takım saygısızlıklar oldu. Tabii ki bu üzücü bir şey. Ama bundan sonra herkesin birbirine saygısı olması gerekiyor. Eğer saygı kelimesini iyi kullanamazsak Türk futbolu büyük sıkıntılara uğrar" diye konuştu.
 
TINAZ TIRPAN: "SEN POLİS DEĞİLSİN Kİ ARKADAŞ"
 
Polis hakem stilinin Türkiye'de yıllardır devam ettiğine dikkati çeken Tınaz Tırpan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Hakemlerimiz maçlarda çok düdük çalıyor. Sen polis değilsin ki arkadaş, sahaya çıkıp görevini yapacaksın. Çok nadir kart kullanacaksın. Hakemin görevi, sahada görev yapan futbolcu ve teknik adamları sahada tutmaktır. Bu 50 yıl önce de aynı şekilde yorumlanıyordu, bugün de aynı şekilde yorumlanıyor. Fazla düdük çalınmayıp, karşı tarafa biraz toleranslı davranıldığı zaman göreceğiz ki futbolcumuz birbirine kasti hareket yapmaktan vazgeçecektir. Avrupa'daki gibi cesur olacak, rahat olacak, centilmen olacak." 
 
NOGANLU: HAKEM VE TEKNİK DİREKTÖR KARŞI KARŞIYA
 
TÜFAD Genel Sekreteri Alaaddin Noganlu ise bir tarafta elindeki 12 kuralı statüko çerçevesinde uygulamaya çalışan bir grubun, diğer tarafta ise gerek milyonlarla ifade edilen bir takımın yükü, gerekse manevi bir yük, o stres altında kulübede oturan veya oturamayan bir teknik direktör olduğunu vurgularken şunları söyledi:
 
"Bu iki grup, şimdi karşı karşıya. Bu iki grubun müşterek bir yerde buluşması için biz dernek olarak çok gayret sarfediyoruz. Her grubun birbirine saygı göstermesi lazım. Talimatlarla bunu çerçevelememiz mümkün değil. Futbolumuz gerek manevi, gerekse maddi olarak gidiyor. Bu iki kurum birbirine saygı göstererek bu durumu düzeltmek durumunda."
 
HAMİ MANDIRALI: "FATİH TERİM DURDUK YERE FERYAT ETMEZ"
 
Teknik direktör Hami Mandıralı ise yaşananlara tanık olmadığını belirterek, "Biz orada yoktuk. Olayı yaşamadık. Tanığı da değiliz. Fatih hocanın söyledikleri kendisini bağlıyor. Tanıdığım kadarıyla durduk yere böyle feryat etmez. Ne yaşadığını, neler çektiğini kendisi ve yaradan biliyor. Dolayısıyla bu konuda yorum yapmak bizlere düşmez. Ama ben durduk yere böyle yaptığına inanmıyorum" diye konuştu.

DHA