Terim, FIFA'nın dergisine konuştu

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, FIFA'nın haftalık dergisi FIFA Weekly'e konuştu.

Terim, FIFAnın dergisine konuştu
21 Kasım 2014 Cuma 20:01 tarihinde eklendi.
 
Teknik direktörlük kariyerinde hatalar yaptığını dile getiren Terim, "En önemlisi bunlardan ders çıkarmak. Kendime karşı her zaman dürüst oldum. Geçmişte yaşadığım pişmanlıklarım da oldu ancak bunları geride bıraktım" dedi.
 
Tecrübeli çalıştırıcı, Türk futbolunun istikrar sorunu olduğunu dile getirerek, bu sorunun üzerinde çalıştıklarını ve ülke olarak yüksek potansiyele sahip olmalarına rağmen hala eksikleri olduğunu söyledi.
Terim, Türk futbolundaki sorunların çözülmesi için göreve geldiğini belirterek, "Statlara daha çok taraftarın gelmesi gerekiyor. Kulüplerin de finansal sorunlarını çözmesi lazım. Ayrıca genç yetenekli oyuncular bulmamız lazım. Bunlar için buradayım. Türkiye Futbol Direktörü olarak bu sorunlara çözüm bulmak için kendimi sorumlu görüyorum. Teknik direktörlük, bu sorumluluklarımın bir parçası" ifadelerini kullandı.
 
Karakteriyle ilgili de açıklamalarda bulunan Fatih Terim, "Duygusallık benim karakterimde çok önemli bir yere sahip. Eğer böyle bir yapıda olmasaydım başarılı olamazdım. Duyguların insanı güçsüzleştirdiğini düşünebilirsiniz fakat, önemli olan bunları kontrol edebilmek. Bir bakmışsınız taraftarlar sizi alkışlıyor, ama 30 saniye sonra ise aşağılıyor. Bu durum karşısında teknik direktör ve futbolcuların güçlü olması gerekiyor" şeklinde konuştu.
 
Fatih Terim ayrıca, bir dönem İtalya'da Fiorentina ve Milan kulüplerini çalıştırmasıyla ilgili yöneltilen soru üzerine, "Belki bir gün geri dönerim. Eşim ve çocuklarımla birlikte yaşadığım için orası ikinci evim gibi" diye konuştu.
 
Türkiye Futbol Direktörü Terim son olarak, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Türkiye'nin gruptan çıkma şansıyla ilgili konuştu.
 
Terim, "Kalan bütün maçlarımızı kazanabiliriz ancak elemelerden geçemesek de bu dünyanın sonu değil. Bununla mücadele edebiliriz. Hedefim, katıldığımız her şampiyonada final oynayabilecek bir takım yaratmak. Bunun için de zamana ihtiyacımız var" dedi.