Terim'in derbi planı

Galatasaray’ın hocası Fatih Terim, Fenerbahçe derbisinde tek forvetli sisteme dönüyor. Riera ve Elmander’i ilk 11’de sahaya sürecek olan tecrübeli teknik direktör, yabancı kontenjanı yüzünden Baros’u yedeğe çekiyor

Terimin derbi planı
06 Aralık 2011 Salı 09:23 tarihinde eklendi.

 

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim derbi öncesi yabancı kontenjanı nedeniyle kara, kara düşünüyor.
Kadrosunda 7 yabancısı bulunan sarı-kırmızılılarda; Muslera, Eboue, Ujfalusi, Riera, Melo, Elmander ve Baros’tan biri mecburiyetten elenecek. Terim’in sürekli eleştirilen Riera’ya zorunlu olarak şans vereceği, Gençlerbirliği maçında Emre Çolak’ın beğeni toplamasına karşın tecrübesi nedeniyle formayı İspanyol oyuncuya teslim edeceği öğrenildi.
 
Fatih Terim’in yabancılardan makası ise Baros’a vuracağı öğrenildi. Tecrübeli teknik adamın sürpriz kararı ile taşlar da yeniden yerinden oynayacak. Sivas ve Gençlerbirliği maçlarında 4-4-2 sisteminin getirdiği pozitif görüntüye karşın, Fatih Terim elindeki malzeme yetersizliğinden sistemini değiştirmek zorunda kalacak. Terim’in, 4-1-4-1’e döneceği, hücum hattında tek adam olarak ise Johan Elmander’i oynatacağı bildirildi.
 
22 ay sonra liderlik şansı
Orta sahanın kanatlarını tartışılan ikili Kazım ve Riera’ya verecek olan Fatih Terim’in, kırmızı kart cezalısı Engin Baytar’ın yokluğunda Ayhan’ı orta alanda Selçuk ile beraber oynatacağı, Melo’ya ise yine defansif bir rol vereceği belirtildi. Terim’in, savunmada ise uyumları ile dikkat çeken Ujfalusi-Semih ikilisini bozmayacağı ifade edildi.
 
Süper Lig’de en son 2009-10 sezonunun 23. haftasında liderlik koltuğunda bulunan Cim-Bom yaklaşık 22 ay sonra yine puan tablosunun zirvesine kurulmak istiyor. Yönetim ve teknik kadronun da Türk Telekom Arena’da oynanacak maça, “zirve derbisi” gözüyle baktığı bildirildi. Galatasaray dev maçtan galibiyetle ayrılırsa Fenerbahçe ile puanlarını eşitleyerek liderliği ele geçirecek.
 
Bilet gerilimi 
Derbi biletlerinin genel satışı dün başladı, ancak Galatasaraylı taraftarlar 60 liralık biletleri bulamadı. Erken saatlerde kuyruğa giren, fakat Biletix gişelerinde yalnızca 250 ve 400 liralık biletlerin olduğunu öğrenen sarı-kırmızılılar, Cevahir Alışveriş Merkezi’nde güvenlik görevlileriyle tartıştı. Özellikle şehir dışından maçı izlemek için gelen taraftarların büyük üzüntü yaşadıkları gözlendi.

Milliyet