Terim'in iki yıldır yapmadığını yaptı

Sarı kırmızılı ekibin İtalyan teknik patronu Roberto Mancini üzerindeki Terim baskısına rağmen cesaretle G.Saray'ın zorlu fikstür döneminde taktiksel denemeler yapıyor.

Terimin iki yıldır yapmadığını yaptı
28 Ekim 2013 Pazartesi 12:32 tarihinde eklendi.
Mancini, henüz yeni takımı G.Saray'ın başında 5 maça çıktı. Şampiyonlar Ligi'nde Juventus beraberliğinin ardından Kopenhag'ı deviren İtalyan çalıştırıcı, ligde ise 3 maçın ikisini kazandı birini kaybetti. Mancini'nin tek yenilgisi ise Fatih Terim'in yardımcısı Hamza Hamzaoğlu'na karşı.
 
G.Saray Mancini ile 5 maça çıkarken, İtalyan teknik adam henüz aynı katro u ile hiçbir maça çıkmazken, her maçta da en az 3-4 farklı oyuncu ile sistem oluşturduğu görüldü. Henüz kadro istikrarı sağlayamayan Mancini'yi, doğal olarak 6+0+4 kuralı zorunlu değişikliklere yönlerdirdi. Ancak Mancini sadece kadroda isim değişikliklerine değil, henüz takımının yeni tanıyor olmasına karşın değişik sistem denemelerine de başvurdu. Juventus'a karşı tek forvet Drogba'yı sahaya süren Mancini ardından Umut'u sahaya sürerek, beraberlik golünü getiren değişikliği yapmış oldu. Aynı Mancini Kayseri deplasmanında Drogba, Burak ve Umut'lu bir hücum hattı oluşturarak, Fatih Terim'in bugüne kadar denemediği bir hücum takımını sahaya sürdü. Bu denemesi ile kendisi hakkında savunmacı takım oluşturuyor eleştirilerini de boşa çıkardı.
 
Mancini savunmada ise Fatih Terim'in 2 yılda denemediği bir değişikliğe imza attı. Hakan Balta'nın yokluğunda tek alternatif olarak görülen Riera'yi bir kez deneyen Mancini, İspanyol yıldızdan umduğunu bulamayınca; Hakan Balta'ya ikinci alternatif olarak Dany'yi denemeye başladı ve daha fazla katkı aldı.
 
G.Saray'da kısa sürede gelişen olaylar sonrasında beklenmedik bir dönemde göreve başlayan ancak bu süreçte zorlu Şampiyonlar Ligi maçlarını da omuzlayan Roberto Mancini'nin denemeleri şimdilik gayet iyi gidiyor. Mancini'nin denemeleri trübünlerdeki "İmparator" çığlıklarını da azaltırken, başkan Ünal Aysal ve yönetimini de fazlasıyla rahatlatıyor.

DHA