"Terim'in işi zor"

Romanya ile Türkiye arasında oynanacak maçtan önce açıklamalarda bulunan Galatasaray’ın efsane futbolcusu Hagi, Fatih Terim’e dikkat çekti. Hagi, Sneijder ve Drogba hakkında da konuştu.

Terimin işi zor
09 Eylül 2013 Pazartesi 13:50 tarihinde eklendi.
2014 Dünya Kupası Elemeleri’nde Romanya ile tamam mı devam mı maçına çıkacak olan A Milli Takım’da artık nefesler tutuldu.
 
Romanya deplasmanında kazanarak, Macaristan’ın puan kaybetmesini bekleyecek olan A Milli Takım’da artık tüm hazırlıklar tamamlandı ve son taktik provalar yapılmaya başlandı.
 
TRT 1’deki Stadyum Programı’na verdiği röportajda Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Sneijder’i göklere çıkaran Hagi, Romanya’yla oynayacağımız kritik maça da değindi:
 
'GALATASARAY'DA BENİM PERFORMANSIMI AŞACAK OYUNCU...'
''10 numara oyuncular farklı özelliklere sahiptir. Galatasaray’a geldikten sonra çok önemli başarılara imza attım. Öyle bir zaman gelecek ki, Galatasaray benim performansımı aşacak bir oyuncu bulmak zorunda kalacak. Hedef bu olmalı. Benim gibi bir oyuncunun maliyetinin yüksek olduğunu biliyorum ama belki de Galatasaray’ın bünyesinde böyle biri var. Sneijder bana göre mükemmel bir oyuncu. İyi bir yaşta ve güzel bir kariyere sahip. Sözünü ettiğim kişi Sneijder olabilir.
 
'DROGBA HARİKA BİR OYUNCU'
Drogba da profesyonellik açısından mükemmel bir oyuncu. Anladığım kadarıyla soyunma odasında da takımı birlikte tutan biri. Yaşı kaç olursa olsun, G.Saray için çok değerli. İnşallah daha çok gol atar ve beni de sevindirir.
 
‘DÖNMEYE HAZIRIM'
Türkiye benim 2. vatanım ve her zaman gönlümde. Oraya ne zaman gelsem hep memnuniyetle döndüm. Türkiye’de sevgiyle çalışmaya hazırım, çünkü en güzel yıllarımı İstanbul’da geçirdim. Eğer bir gün G.Saray’da çalışırsam, şu anki performanstan daha iyisi için her şeyi yaparım. Romanya’da kendimi ispat ettim, en iyi seviyeye nasıl gelineceğini biliyorum.”
 
'FATİH TERİM’İN İŞİ ZOR'
Galatasaray ile A Milli Takımı yürütmenin zor olduğunu vurgulayan Rumen futbol adamı, “Fatih Terim’in Milli takımla ne kadar süre için anlaştığını bilmiyorum. O yüzden onun hem Galatasaray hem de Milli takımı çalıştırmasının nasıl bir etki yaratacağını söyleyemem. Sadece 2014 Dünya Kupası Elemeleri için Milli takımın başına getirilmiş ise bu maçlar için ideal bir teknik direktördür. Galatasaray’ı da Türk Milli Takımı’nı da birlikte yürütmek zor iş. Gördüğüm kadarı ile Galatasaray ile olan sözleşmesini de 2016 yılına kadar uzattı. Bana kalırsa bu opsiyonu aldı, kendisi bu seçeneği yaptı ama Milli takımda da üzerine çok büyük bir yük düşüyor” şeklinde konuştu.