Termik santralin özelleştirilmesine tepki

CHP'li 6 milletvekili, özelleştirilmesi kararlaştırılan Kangal Termik Santrali'nde incelemelerde bulundu.

03 Aralık 2012 Pazartesi 19:14 tarihinde eklendi.

 

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Hatay milletvekili Mevlüt Dudu, Kocaeli milletvekili Haydar Akar, Çanakkale milletvekili Ali Sarıbaş, İstanbul milletvekilleri Aykut Erdoğdu ve Melda Onur ile bir grup partili, otobüsle Elektrik Üretim AŞ'ye ait Kangal Termik Santrali'nin önüne geldi.
 
Burada işçilerle buluşan milletvekilleri ve partililer, termik santralin nizamiyesine kadar yürüdü. Daha sonra işletme yetkilileriyle görüşen milletvekilleri, basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.
 
CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi Aykut Erdoğdu, özelleştirme kararının yanlış olduğunu söyledi.
 
Kangal Termik Santrali'nin uzun zamandan beri ya çalışmadığını ya da kapasitesinin çok altında çalıştırıldığını savunan Erdoğdu, ''Ne yazık ki bugün Sivas Kangal Termik Santrali ve bağlı kömür madeni, iki şirketin savaş alanına dönmüş ve devlet bu savaşın arasında kalmış. Devletin 100 milyonlarca dolar değerindeki termik santrali çalışamaz hale gelmiştir'' diye konuştu. 
 
Erdoğdu, konuyu TBMM'nin gündemine taşıyacaklarını belirtti.
 
CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ise ''Bu özelleştirmeden bir taraftan devlet zarar edecek, bir taraftan burada çalışan büyük çoğunluğu hemşehrimiz olan insanlarımız perişan edilecekler'' dedi.
 
Basın açıklamasında hazır bulunan Tes-İş Sivas Şube Sekreteri Ömer Yolcu da bin 400 çalışanı bulunan Kangal Termik Santrali'nin 2011 yılı karının 198 milyon lira olduğunu söyledi. Yolcu, özelleştirme kararının yanlış olduğunu savundu.
 
Açıklamanın ardından milletvekilleri ve beraberindekiler, termik santralin kömür sahasında incelemelerde bulundu.