"Terör belasından kurtulalım"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur Balıkesir'deki sanayici ve işadamları derneklerine ziyaret ederek hükümetin terörü sonlandırma amacıyla başlattığı çözüm sürecine destek istedi.

Terör belasından kurtulalım
25 Mart 2013 Pazartesi 23:14 tarihinde eklendi.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Türkiye'nin içinde bulunduğu hassasiyeti göz önünde bulundurmasını isteyerek, "Hem çözüm süreci, hem özür sürecine itidalle yaklaşılması gerekiyor. Bu iş, insanların hislerine, duygularına kapılarak çözülmesi mümkün değil. Ülkenin önü açık terör belasından kurtulalım bizi kimse tutamaz." dedi.
 
Hükümetin başlattığı çözüm sürecinde terörü sonlandırma gayretine Balıkesir'de faaliyette bulunan BAGİAD, TÜMSİAD, BİAD ve BASİAD yöneticileri de olumlu baktıklarını bildirdi. "Damdan düşenin halini damdan düşen anlar.’’ diyen AK Partili Uğur, ‘‘Balıkesir'de başına gelmedik kalmayan bir sanayici olarak bu işin içindeyiz. Sizin lisanınızdan anlayan bir kişiyim. Sizler gibi bir işadamı olarak fikrinizi görüş ve önerilerinizi almaya geldim. Çözüm sürecine tüm sivil toplum kuruluşlarının desteğini bekliyoruz.’’ diye konuştu. 
 
İşadamları turuna Rahmi Kula'nın Başkanlığını yaptığı Balıkesir Genç İşadamları Derneği ile başlayan Edip Uğur, ülkede güven ve istikrar ortamının olması halinde işadamlarının elini taşın altına koyduğunu dile getirdi. Türkiye’de son on yıl içinde istikrar ortamı sağlandığına işaret eden Uğur, ‘‘Gündemimizde 30 yıldır güven ortamımızı bozan 30 bin insanımızı kaybettiğimiz, devam eden terörün çözüm süreci var. Hükümetimiz ‘Böyle gelmiş böyle gider’ demedi. Bu kez Başbakanımız büyük bir risk aldı. Terör örgütü de silahları barakalım bundan sonra siyaset konuşsun. Bu sürecin sivil toplum örgütleri işadamları tarafından desteklenmesi lazım ki bu süreç sonuçlansın.

Silahlar sussun, kan dursun, şehit olmasın. İnşallah bu süreç sizin de desteklerinizle başarıya ulaşacak. Terör dolayısıyla ülkenin 30 yılda 300 milyar dolar kaybettiği belirtiliyor. Bu parayla 150 tane boğaz köprüsü yapılıyor. Bin tane hastane yapılıyor diye konuşuluyor. Ülkemiz bu 300 milyar doları kaybetmeseydi. Belki 2023 yılı hedeflerine şimdiden ulaşırdı. Güneydoğu'daki yatırımcı bile kendi bölgesine yatırım yapamıyor. Çünkü orada terör var diye korkuyor. Bu terör bittikten sonra ülkemiz büyük bir ivme kazanacak.’’ değerlendirmesinde bulundu.
 
İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi konusuna da değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, şöyle devam etti: ‘‘Bu da çok önemli, İsrail tarihinde böyle bir özür dilememiş. Başbakanımızın dik duruşu sayesinde bu ülke özür diledi. Tazminat ödemeyi ve Filistin'e koyduğu ambargoyu kaldırmayı kabul etti. Hem çözüm süreci hem özür süreci itidalle yaklaşılması gerekiyor. İnsanların hislerine, duygularına kapılarak çözülmesi mümkün değil. Akıllıca bilimsel tecrübelerimizi konuşturarak atılacak adımlar Türkiye'yi Ortadoğu'da İsrail'le olan ilişkilerimizde hem çözüm sürecinde bizi başarıya götürür.

Biz istedik ki bunun için işadamlarımızı ziyaret edelim. İşadamlarımızın tekliflerini önerilerini almak istedik. Bu süreç hep birlikte götürülecek bir süreç. Bu süreç sonunda sınırlarımız aynı kalacak. Ama Türkiye'nin etkisi Osmanlı coğrafyasına olacak. Bizim bayrağımızdan toprağımızdan taviz vermek aklımızın ucundan geçmez. Böyle bir şeyin olması mümkün değil. İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinden sonra bütün Arap dünyası dahil tüm dünya bizi takdir etti. Bu Türkiye'nin itibarını da ortaya koyuyor. ABD Başkanı Obama İsrail'i gidip 'Hadi bakalım Türkiye'den özür dile' demez. Güzel gelişmeler var, biz sahip çıkarsak her şey iyi olacak. Çözüme ulaşacağız. İtibarımız daha da artacak."

CİHAN