"Terör bitmeden.."

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Adapazarı'ndan İzmit'e gelerek partisinin Kocaeli il kongresine katıldı.

Terör bitmeden..
06 Ekim 2013 Pazar 21:01 tarihinde eklendi.
Buradaki konuşmasında ülkenin gündemindeki birinci sorunun terör olduğunu ve çözüm önerisi de sunduklarını belirten Destici şunları söyledi:

"Terör bitmeden bu ülkenin hiçbir temel problemi çözülemez dedik. Çözüm önerisini de sunduk. Biz sadece eleştirmeyiz. Yanlışı söyleriz ve doğru adımı da hazırladığımız raporlarla muhatabımıza gösteririz. Neticede hükümet adına çözüm süreci dediği bizim de başından beri müzakere süreci olarak adlandırdığımız bir süreci başlattı.

Bu süreç PKK'yı önce meşrulaştıracak daha sonra büyük bir siyasi güç haline getirecek daha sonra da özerklik peşinden devletleştirecektir."
 
O MEŞRULAŞMA SÜRECİ TAMAMLANDI
 
Tüm uyarılarına karşın PKK'yı meşrulaştırma sürecinin tamamlandığını belirten Mustafa Destici, "Hepiniz görüyorsunuz. Dün terörist dediğimize, terörist başı dediğimize, bebek katili dediklerimize artık bu kelimeleri kullanırsak 1 yıldan 3 yıla kadar yargılanmayla karşı karşıyayız.

Gazetelerimizin birinci sayfaları ile televizyonlarımızın ana haberlerindeki birinci haberi ne oluyor? Bu terörist başı İmralı, Kandil'in, İmralı’dakinin görüşmeleri sanki normal siyasi parti genel başkanlarının görüşmeleri gibi kamuoyuna yansıtılıyor. Yani birinci ayağı meşrulaştırma hali tamamlanmış oluyor" dedi. 
 
"BÖYLE ALDATMACA OLUR MU?"
 
IMF'ye olan borcun ödendiğini fakat dış borcun arttığını söyleyen Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Sayın Başbakan konuşmasında 'Biz geldiğimizde IMF'ye 20 milyar dolar borç vardı. 12 milyara düşmüştü ve bu borcu sıfırladık' diyor. Tablo nasıl? 2002'de Ak Parti iktidara geldiğinde bu ülkenin dış borcu 120 milyar dolar seviyesinde IMF'ye olan borç da onun içersindeydi. Şuan IMF ye borç yok. Ama dış borcumuz ne kadar? 330 milyar dolar. Böyle aldatmaca olur mu? IMF'ye olan borcu bitirmişsin ama öbür taraftan 120 milyarlık borcu 330 milyara çıkartmışsın." dedi

DHA