Terör Güneydoğu'da sağlığı da vudu

Diyarbakır'da Cizre Devlet Hastanesi’nde görevli hemşire Eyüp Ergen’in ardından önceki gün bir doktorun da terör kurbanı olması dikkatleri bölgedeki sağlık hizmetleri koşullarına çevirdi.

Terör Güneydoğuda sağlığı da vudu
02 Eylül 2015 Çarşamba 07:28 tarihinde eklendi.
Diyarbakır'da Cizre Devlet Hastanesi’nde görevli hemşire Eyüp Ergen’in ardından önceki gün bir doktorun da terör kurbanı olması dikkatleri bölgedeki sağlık hizmetleri koşullarına çevirdi.
 
Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Cengiz Günay, çatışmalar başladığından beri bölgede sağlık hizmeti veren doktor ve diğer sağlık çalışanlarının sağlık kurumlarına gidemediklerini belirterek, tayin, izin, raporla bölgeden uzak durmaya çalıştıklarını söyledi. Dr. Günay, “Diyarbakırlıyım neredeyse ben bile bırakıp kaçacak noktaya geldim. Tayin istemeyen neredeyse kimse kalmadı. İlçelerin birçoğunda örneğin Lice’de 4 uzman doktor var, hiçbiri işe gidemiyor. Elektrikler kesildiği için aşıları, ilaçları, özel yemekleri bozulan çocuk hastalar oldu. Öbür yandan kolluk kuvvetleri de hastaneleri basıp arama yaparken sağlık personelinin  başına silah dayıyor” dedi.  
 
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Bayazıt İlhan da bölgede sağlık hizmetlerinin durma noktasına geldiğini vurguladı: “Sağlık çalışanlarının can güvenlikleri yok. İstifa eden de var, tayinlerini isteyenler de. Bölgeye aşılar ulaştırılamıyor. Çatışma ortamının hemşire, doktor öldürüldüğü bir noktaya gelmesi sorunun büyüklüğünü gösteriyor. Ambulanslar bile olay yerine gidemiyor.” 
Hakkâri Çukurca’da 6 doktordan 4’ünün istifa ettiği öğrenildi.
İzmir Tabip Odası da Dr. Abdullah Biroğul’la ilgili, “Meslektaşımızın PKK tarafından öldürülmesini lanetliyoruz” diye açıklama yaptı. 
 
 
Hastanelere ateş
- 24 Temmuz’da Erzurum’un Tekman ilçesinde, asılsız hasta ihbarı yaparak yol kesen teröristler, 1 ambulans ve 3 sağlık görevlisini kaçırdı.
 
- 27 Temmuz’da, Şırnak’ın Cizre ilçesindeki devlet hastanesi teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Kurşunlar poliklinik girişindeki cama isabet etti. Mardin’in Nusaybin ilçesinde de 
3 ambulans teröristler tarafından silahla tarandı. 
 
- 3 Ağustos’ta, Bitlis’teki Tatvan Asker Hastanesi’ne silahlı saldırı düzenlendi. 
 
- 18 Ağustos’ta, Van’da 7 yaşındaki hasta çocuğu hastaneye ulaştırmaya çalışan ambulansa taş ve molotofkokteylli saldırı yapıldı.
 
- 27 Ağustos’ta, Cizre Devlet Hastanesi’nde görevli hemşire Eyüp Ergen, nöbetten çıkıp evine giderken başından vurularak öldürüldü.
 
Hürriyet