Terör operasyonunda 1 gözaltı, 8 kişi serbest

İZMİR ve Aydın'da eş zamanlı düzenlenen iki ayrı terör operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerden 1'i tutuklanırken, 8'i serbest bırakıldı.

Terör operasyonunda 1 gözaltı, 8 kişi serbest
03 Mayıs 2016 Salı 09:13 tarihinde eklendi.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, geçen 30 Nisan'da İzmir Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Buca, Bergama, Bayraklı, ve Konak ilçeleri ile Aydın'da 6 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 1'i Aydın'da olmak üzere 5 kişi gözaltına alındı. Operasyonda Konak'taki 2 dernekte de yapılan aramalarda, yasaklanmış pankart, örgütsel doküman ve dijital malzemeye el konuldu. Şüphelilerin sosyal medya hesaplarından terör örgütü PKK'nın propagandası yaptıkları, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili izinsiz gösteri hazırlığında oldukları iddia edilmişti. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 1'i tutuklanırken, 4 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
Geçen Pazar günü de Buca İlçesi'nde yapılan operasyonda gözaltına alınan 4 şüpheli de Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.