"Terör örgütünün ekmeğine yağ sürülecek"

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, dershanelerin kapatılmasının terör örgütlerinin ekmeğine yağ süreceğini söyledi. Türkkan, “Bu pazarlığın Oslo'da yapıldığını hepimiz biliyoruz.” dedi.

Terör örgütünün ekmeğine yağ sürülecek
28 Şubat 2014 Cuma 22:31 tarihinde eklendi.

TBMM Genel Kurulu’nda dershanelerin kapatılmasını ön gören tasarı görüşülüyor. Tasarının 20. maddesi üzerinde konuşmalar yapılıyor. MHP adına söz alan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan şunları söyledi: “Dershanelerin kapatılması en çok terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürecek, göreceksiniz.

Bu konuda pazarlık çoktan yapılmıştı. Bu pazarlığın Oslo'da yapıldığını hepimiz biliyoruz. Oslo ve İmralı mutabakatının en kritik maddesi resmen devreye sokuluyor. Hükûmet dershaneleri kapatarak bir taşla iki kuş vuracak. Hem cemaate karşı güç gösterisi yapacak hem de terör örgütüne vermiş olduğu sözü tutacak.

Oslo'da açıkça terör örgütü PKK'ya dershanelerin kapatılacağı sözü verilmiştir. Peki, neden terör örgütü dershanelerden rahatsızdır? Sebebi basit. Okula, dershaneye giden çocukları ağına düşürememektedir.

Çıkın, delikanlıca söyleyin, deyin ki: ‘Bebek katilinin önünde diz çöktük, dershaneleri PKK için kapatıyoruz.’ Tek cümleyle özetlemek gerekirse: ‘PKK istedi, kader ortağı AKP kapatıyor.’ Dershanelerin kapatılmasını sadece PKK değil, Hizbullah da istiyor ve bu isteği istihbarat birimlerince de tespit edilmiş durumda. Hizbullah'ın firari yöneticileri tabanlarına, dershanelerin kapatılması halinde bölgede gençlerin ortada kalacaklarını ifade ederek boşta kalan gençlerin evlerine ve okullarına gidilerek birebir ilgilenilmesi gerektiği talimatını vermiştir.

Siz dershaneleri kapatarak özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki bu çocukları resmen terör örgülerinin kucağına atıyorsunuz. PKK'nın kanı zaten, çoktan sizin elinize sıçramıştı. Bundan da rahatsızlık duymuyorsunuz ama lütfen, bu örgütün kanlı elleriyle bu çocuklara dokunmasına izin vermeyiniz. Bunun vebali, günahı büyük olur, hesabını veremezsiniz ne bu dünyada ne de öteki dünyada. Sizden bir baba olarak rica ediyorum, kendinizi oradaki çocukların, annelerin, babaların yerlerine koyun. Bir kerecik olsun, PKK'nın sinsi planlarına alet olmayın.”


CİHAN