Terör zirvesinde 'PKK' anlatılacak

Avrupa'dan ve Türkiye'den milletvekillerinin katılımıyla Antalya'da 16-17 Şubat tarihlerinde terör sempozyumu düzenlenecek.

Terör zirvesinde PKK anlatılacak
15 Şubat 2013 Cuma 21:11 tarihinde eklendi.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ev sahipliğinde, 'Parlamentolar Arası Değişim ve Diyalog Projesi' kapsamında çok sayıda Avrupalı parlamenterlerin katılacağı terör sempozyumu Royal Wings Hotel'de yapılacak. 'Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye'nin Teröre Bakışı', 'Güvenlik mi, Özgürlük mü?', 'Terörle Mücadelede Sınır Ötesi İşbirliği' ile 'Medya ve Terör: Güvenlik Hakkı ve Bilgi Edinme Hakkı' adı altında gerçekleştirlecek sempozyumun açılışını, Başbakan Yardımcısı ve Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanı Beşir Atalay, AB Uyum Komisyonu Başkanı ve proje lideri Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Jean-Maurice Ripert gerçekleştirecek.

Terör sempozyumunda, Almanya, Avusturya, Belçika, Estonya, Fransa, İngiltere, Bulgaristan, İspanya, İrlanda, Portekiz, Yunanistan, Macaristan, Litvanya ve Polonya gibi Türkiye'nin AB üyeliği konusunda farklı yaklaşımlara sahip ülkelerden 20'yi aşkın milletvekili ve senatör, Türk milletvekilleriyle bir araya gelecek.
 
AVRUPALI MİLLETVEKİLLERİNE PKK ANLATILACAK
 
Türkiye'nin AB üyeliğinde her ne kadar zaman zaman aksamalar olsa da üyelik konusunda bir kayba uğranmış olmadığını ve bu teklifin devam ettiğini belirten proje lideri Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, "Türkiye'de bir terör olayı var. AB üye ülkelerinde Türkiye'deki benzeri bir terör olayı olmadığı için bizi anlamakta zorlanıyorlar. Bizi daha iyi anlamaya çalışsınlar. AB ülkeleri özgürlük-güvenlik dengesi adı altında zaman zaman terörist organizasyonlara kucak açar hale geliyor. Sempozyumda bunun yanlışlığını vurgulamaya çalışacağız" dedi. Prof.Dr. Tekelioğlu söyle devam etti: "Benzer şekilde terörist organizasyonlar, terör kuruluşlarınca AB ülkelerinde yine özgürlük-güvenlik dengesi adı altında finans ve insan kaynağı buluyor. Yarın bunların doğru olmadığını söyleyeceğiz. Diğer bir takım terörist organizasyonlara gösterdikleri sert muameleyi özellikle PKK'ya göstermemelerinden dolayı sitemlerimizi de ileteceğiz. Mesela El-Kaide'ye aşırı şiddet gösterilirken PKK'ya böyle bir muamele görmediğimizi söyleyerek, dostlarımıza sitemlerimizi iletmeye çalışacağız."
 
TÜRKİYE, AB'YE DEĞİL, AB TÜRKİYE'YE YALVARMALI
 
Sempozyumun katılımcılarından Fransız senatosu Orne Senatörü Nathalie Goulet, AB'ye bakıldığında hasta bir adam, vücut gördüğünü, AB'nin çaresiz bir şekilde aslında Türkiye'ye ihtiyaç duyduğunu söyledi. Bir Türk dostu olduğunu da dile getiren Nathalie Goulet, Türkiye'nin Avrupa'daki sorunlara ilişkin çözümün bir parçası olacağına inandığını söyledi. Türkiye'nin AB üyeliği ile iyi bir takım, aile olunacağına inandığını belirten Nathalie Goulet, "Türkiye'nin AB'ye yalvarır biçimde görünmesini istemiyorum. AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı olduğu için AB'nin Türkiye'nin kapısını çalıp 'Avrupa'ya katılın' demesini, yalvarmasını bekliyorum" dedi.
 
PKK'NIN UYUŞTURUCU VE İNSAN KAÇAKÇILIĞINA DA DİKKAT ÇEKİLECEK
 
Terör örgütleri ile mücadelenin modern toplumların en önemli görevi olduğunu belirten Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu ise, Türkiye'nin gündemini işgal eden PKK terör örgütü ile mücadelede sadece insanlarımızın terör örgütü mensupları tarafından öldürülmesinin değil, terör örgütünün uyuşturucu ve insan kaçakçılığı gibi modern toplumları şiddetle rahatsız eden faaliyetlerinin de gündemde olduğunu vurguladı.
 
Avrupa ülkelerinde de çocukların bu zehir tacirleri tarafından zehirlendiğini ve rahatsız ettiğini belirten Ramazanoğlu, şöyle devam etti: "Bu terör örgütü mensuplarının AB üyesi ülkelerde haraç toplamaları, insanları rahatsız etmeleri, kendilerine otorite kurmaları asla müsamayla karşılanmamalıdır. Bu nedenle biz sempozyumda bu konuları gündeme getireceğiz. Avrupalı çocukların da güvence altına alınmaları için başta PKK olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı aynı duyarlılığın gösterileceğine inanıyorum."

DHA