Terörist ilk ifadesini verdi

Norveç'teki bombalı ve silahlı saldırılarıyla 100'e yakın kişiyi katleden Anders Behring Breivik, bunun gaddarca olduğunu kabul ettiğini, ancak "gerekli olduğunu düşündüğünü" söyledi.

Terörist ilk ifadesini verdi
24 Temmuz 2011 Pazar 08:27 tarihinde eklendi, 1.391 kez okundu.
ADA KATLİAMCISININ İLK İFADESİ
 

Norveçin başkenti Oslo'da ve yakınındaki adada cuma öğleden sonra 92 kişiyi katleden Anders Behring Breivik (32), polisteki ifadesinde, "Norveç toplumunu değiştirmek istiyorum. Tek başıma hareket ettim" dedi. 
    
Oslo Emniyet Genel Müdürü Sveinung Sponheim, Oslo'daki bombalama ve Utöya adasındaki katliamı tek başına yaptığını belirten Breivik'in, yaptıklarının, suç olduğunu kabul etmediğini söyledi. 
    
Norveç'in İkinci Dünya Savaşı'ndan beri gördüğü en feci katliamdan sonra hala 4 ya da 5 kişinin kayıp olduğu bildiriliyor. 
    
Bu arada, katliamda ölenler için Oslo Katedrali'nde tören düzenlendi. 
    
Norveç Kralı V. Harald ile eşi Kraliçe Sonya, ölen 92 kişi için katedralde dua etti. 
    
İçeride yer bulamayanlar, yağmurda şemsiyelerin altında töreni izledi.

BREİVİK'İN GÜNLÜĞÜNDEN ŞOK İFADELER
 

Norveç'teki bombalı ve silahlı saldırılarıyla 100'e yakın kişiyi katleden Anders Behring Breivik'in saldırıları 2009 sonbaharından bu yana planladığı bildirildi. 
    
Breivik, saldırılardan önce internette yayımladığı 1500 sayfalık günlüğünde, terörün kitleleri uyandırma aracı olduğunu ve İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük canavar olarak nitelendirilmeyi beklediğini belirtiyor. 
    
AFP'nin ulaştığı günlükte Breivik'in kişiliğine de ilişkin birçok ayrıntı görülebiliyor. 
    
Günlük, "Sanırım bu son girişim (internete) olacak. Bugün 22 Temmuz Cuma, saat 12.51" diye sonlanıyor. 
    
İngilizce yazılan ve "Bir Avrupa Bağımsızlık Bildirgesi-2083" başlıklı günlüğe "Andrew Berwick, Adaletsever Şövalyelerin Komutanı" olarak imza atan Breivik, günlüğünün bir bölümünde, Norveçli ve gerçek adının Anders Behring Breivik olduğunu açıklıyor. 
    
Günlükte, başlıca hedefin sosyaldemokrat partinin yıllık toplantısı olduğunu yazan Breivik, Avrupa'da hedef alınacak ülkelerin de listesini yaptığı, ülkelerde yaşayan Müslümanların sayısına göre yapılan sıralamada Fransa'nın ilk sırada olduğu görülüyor.