Terörist sürekli sorguda ve uyutulmuyor çünkü

İstanbul'da yılbaşı gecesi Reina'da katliam yapan terörist sorguda... Kanal D'nin haberine göre daha kolay çözülmesi ve bağlantılarını anlatması için uyutulmuyor. Terörist ve birlikte yakalandığı 4 kişi için yeni gelişmeler var.

Terörist sürekli sorguda ve uyutulmuyor çünkü
17 Ocak 2017 Salı 20:24 tarihinde eklendi.

İstanbul'da yılbaşı gecesi Reina'da katliam yapan terörist sorguda... Kanal D'nin haberine göre daha kolay çözülmesi ve bağlantılarını anlatması için uyutulmuyor. Terörist ve birlikte yakalandığı 4 kişi için yeni gelişmeler var. Teröristin yanındaki kadınların onlarla kalmayı para karşılığı kabul eden göçmenler olduğu düşünülüyordu. Ancak son iddiaya göre evdeki 4 kişi de terör örgütü DEAŞ'la doğrudan bağlantılı.

 

Kanal D muhabiri Berat Çamyar son gelişmeleri Kanal D Ana Haber'de paylaştı. Buna göre teröristin emniyetteki sorgusu sürüyor. Teröristin daha kolay çözülmesi için uyumasına izin verilmiyor. Sorguda uzman polisler tarafından terörist çözülmeye çalışılıyor. Kim tarafından saklandığı, silahı, emri kimden aldığı, nasıl kaçtığı araştırılıyor. 

 
BİRLİKTE YAKALANDIĞI 4 KİŞİ KİM?
 
Teröristle birlikte bir Iraklı erkek ve 4 kadın yakalanmıştı. İlk kanaat Iraklı erkek şahsın DEAŞ mensubu olduğuydu. Diğer kadınların ise onlarla kalmayı para karşılığı kalmayı kabul eden göçmenler olduğu tahmin ediliyordu. Fakat yeni bilgiye göre bu kişilerin de terör örgütü DEAŞ'la doğrudan bağlantılı olduğu iddia ediliyor. Soruşturma teröristin bağlantılarına yoğunlaşmış durumda. 
 
EVDE BULUNAN DRONE’LAR
 
Evde bulunan 2 'drone'la ilgili inceleme de sürüyor. Bu cihazlarda görüntüler silinse de geri getirilebilir. Teknik ekipler 'drone'lar üzerine çalışma başlattı. Katliamdan sonra Reina'nın üzerinden havadan 'drone' ile keşif yapıldığı iddiası vardı. Fakat o 'drone'lar olup olmadığı araştırılıyor.
 
EŞİ HALA GÖZALTINDA
 
Teröristin eşi Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde gözaltında, ara ara sorguya alınıyor. Teröristin eşi, 1.5 yaşındaki kız çocuklarıyla beraber yakalanmıştı. O çocuk devlet koruması altında. Teröristin ise saldırıdan sonra 4 yaşındaki erkek çocuğuyla birlikte kaçtığı tespit edilmişti. Fakat ikinci çocuk bulunamadı. Teröristin 4 yaşındaki oğlunu kime bıraktığı araştırılıyor. DEAŞ hücresinden birileriyle birlikte mi olduğu, yurtdışına mı kaçırılmaya çalışıldığı gibi ihtimaller üzerine ayrı bir koldan  çalışma yürütülüyor.