"Teröristler silahlarını bırakıp yurt dışına çıkacak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, çözüm süreciyle ilgili önümüzdeki günlerde bir takım ilerleme ve gelişmeler olacağına işaret ederek, "Beklentimiz, dağdaki o teröristler silahlarını bırakarak yurt dışına çıkacaklar. Pişmanlık yasasından yaralanmak isteyenler teslim olacak" dedi.

Teröristler silahlarını bırakıp yurt dışına çıkacak
15 Kasım 2014 Cumartesi 16:10 tarihinde eklendi.
Karabük'ün Eflani İlçesi'nde partisinin ilçe başkanlığı kongresinde konuşan Şahin, AK Parti iktidarında Türkiye ekonomisinin 3 kat büyüdüğünü, Türkiye'nin dünyada en gelişmiş ülkeler arasında 26'ncılıktan 16'ncılığa yükseldiğini söyledi. 2023'de hedeflerinin dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasında yer almak olduğunu vurgulayan Şahin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Avustralya'da G-20 dönem başkanlığını üstleneceğine işaret etti.
 
2015'te G-20 ülkelerinin toplantılarını Türkiye'de yapmaya başlayacağını ifade eden Şahin, "Dünyada gelişmiş 20 ülkenin devlet ve hükümet başkanları önümüzdeki yıl İstanbul'da bir araya gelecekler. Bu Türkiye'nin AK Parti iktidarı döneminde gelmiş olduğu noktayı, gücü gösteriyor. Bu bile Türkiye için bir şan ve şeref göstergesi değil mi?" dedi.
 
Türkiye'nin 30 yıldır terörle mücadele ettiğini, ancak terörün sonlanmadığına vurgu yapan Şahin, "Biz, 'analar ağlamasın' derken sadece şehit analarını kast etmiyoruz. Aynı zamanda 'teröristlerin anası da ağlamasın' bunu kastediyoruz" dedi.
 
'KÜRT KESİMDE DEVLETE BAĞLILIKTA KOPUŞLAR BAŞLADI'
 
Kendisini Kürt olarak tanımlayan kesimde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne bağlılıkta kopuşlar başladığını savunan Şahin, "Bu çok tehlikeli. Bu böyle devam edemez, etmemeli. Türkiye böylesine bir sorunu çözmelidir. Terör örgütü silah bırakmalıdır. O terör örgütünün kışkırtmasıyla, kandırmasıyla dağa çıkan çocuklar bu ülkenin vatandaşlarıdır aynı zamanda. Onların ellerinde silah dağda dolaşmasını istemiyoruz. Okullarda tahsil görmelerini istiyoruz" diye konuştu.
 
'HUZUR ORTAMI OLUŞMAYA BAŞLADI'
 
Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı milli birlik ve kardeşlik projesinin sonuçlarını almaya başladıklarını belirten Şahin, "Terör örgütünün elebaşısı İmralı'dan örgütüne mektup yazmıştır, 'Artık silahlı mücadele dönemi bitmiştir, silahlı unsurlar sınır dışına çıksın, artık bu ülkede kim ne söyleyecekse siyaset yoluyla söylesin' diye. Yavaş yavaş Türkiye'de bir huzur ortamı oluşmaya başladı" dedi.
 
'TERÖRİSTLER SİLAH BIRAKIP YURT DIŞINA ÇIKACAK'
 
Önümüzdeki günlerde bu konuda bir takım ilerleme ve gelişmeler olacağına işaret eden Şahin, şöyle devam etti:
 
"Beklentimiz, dağdaki o teröristler silahlarını bırakarak yurt dışına çıkacaklar. Pişmanlık yasasından yaralanmak isteyenler teslim olacak. Biz 780 bin kilometre vatan toprağında herkesin özgürce seyehat edebilmesi ve yaşayabilmesini, korkmadan her yere gidebilmesini arzu ediyoruz.

Mardinli'nin, Hakkarili'nin, Çankırılı'nın, Karabük’lünün birbiriyle alıp vermediği yok. 6-7 Ekim olaylarından sonra yapılan anketlerde bile vatandaşımızın çözüm süreceğine desteği düşmüş olmakla birlikte yüzde 60 destek devam ediyor ve bu işin sonuçlanmasını istediği çıkıyor. Bu sorun çözüldüğünde Türkiye her alanda kalkınacaktır."

DHA